Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Ochutnejte Řecko: velkolepé degustační menu pro dva s lahví vína či bez

4,5 / 5 Restaurace Kavala Praha - Dejvice  (mapa) 23 prodejů

Přehled nabídky

5,0

Jídlo bylo naprosto super, nemáme co vytknout… Kleftiko bomba a kozí zmrzlina the best, …

Petra
Varianty (2)

Řečtina je nejstarší jazyk v Evropě. A víte, jaká věta v ní byla řečena jako první? My ne. Ale tušíme, že v překladu to mohlo být třeba: „Panečku, to jídlo je ale dobré! Vyřiďte pochvalu panu šéfkuchaři.“

Rádi byste se na chvíli přenesli do prosluněného Řecka? Tak račte vstoupit do dejvické restaurace Kavala, kde vám a vaší drahé polovičce naservírují to nejlepší z řecké kuchyně. A pokud budete chtít, můžete sáhnout i po voucheru s lahvinkou růžového vína z domácího peloponéského vinařství. Tak na zdraví a na dobré chutnání!

Řeckou hostinu zahájíte variací předkrmů – ochutnáte šlehané růžové jikry, tatarák z pečených lilků, krevetu v kataifi těstíčku i vinný list plněný rýží na kopečku tzatziky. A až to všechno sníte, na stole přistane specialita zvaná kleftiko. Jde o pokrm, který se připravuje několikahodinovým pečením telecího masa v pergamenovém papíru se zeleninou a sýrem. I sladká tečka bude nevšední. Pochutnáte si na ručně dělané zmrzlině z kozího mléka, kterou dokonale doplňují fíky.

Pokrmy pro vás připravuje rodilý Řek

Majitelem a zároveň šéfkuchařem Kavaly je Ioannis Asarlidis, jehož cílem je představovat řeckou gastronomii v celé její šíři od antické kuchyně přes klasiku až po regionální speciality. Nakladatelství TopLife Czech jeho podnik pravidelně hodnotí jako top restauraci nejen v Praze. Na to, jak zručně se v kuchyni ohání, se můžete podívat třeba v tomhle videu, kde připravuje jídlo s Emanuelem Ridim.

Nahoru