Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Ochutnejte Řecko: velkolepé degustační menu pro dva s lahví vína či bez

Restaurace Kavala Praha - Dejvice (mapa) cca 7 km / 15 min
Počítáno autem z Prahy.
Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap

Přehled nabídky

Varianty (2)

Degustační řecké menu pro 2 osoby

  • 2× talíř s variací řeckých předkrmů (mezze)
    • 2× šlehané růžové jikry z Řecka, 40 gramů
    • 2× tatarák z pečených lilků, 40 gramů
    • 2× kreveta v kataifi těstíčku na orientálním dipu, 40 gramů
    • 2× vinný list plněný rýží (32 gramů) podávaný na kopečku tzatziky (40 gramů) s pravého smetanového řeckého jogurtu
  • 2× chléb pita
  • 2× řecká specialita kleftiko – telecí maso pečené v pergamenovém papíře a alobalu se zeleninou a sýrem připravené metodou tažení masa (maso se peče několik hodin při určité teplotě), 200 gramů masa, 350 gramů zeleniny
  • 2× dezert – ručně vyráběná zmrzlina z kozího mléka s kandovanými fíky, 100 gramů 
  • Rezervace: Doporučujeme alespoň 24 hodin předem na mailu kavala@kavala-praha.cz nebo tel. 604 412 203. Nezapomeňte nahlásit kód voucheru. 
  • Jídlo s sebou: Říká se, že v restauraci lépe chutná. Odnos jídla s sebou není možný.

Rezervovaný termín můžete změnit nebo zrušit nejpozději 12 hodin předem. Pokud termín včas nezměníte, voucher propadá.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

1 190 Kč
1 190 Kč
1 490 Kč
1 490 Kč

Řečtina je nejstarší jazyk v Evropě. A víte, jaká věta v ní byla řečena jako první? My ne. Ale tušíme, že v překladu to mohlo být třeba: „Panečku, to jídlo je ale dobré! Vyřiďte pochvalu panu šéfkuchaři.“

Rádi byste se na chvíli přenesli do prosluněného Řecka? Tak račte vstoupit do dejvické restaurace Kavala, kde vám a vaší drahé polovičce naservírují to nejlepší z řecké kuchyně. A pokud budete chtít, můžete sáhnout i po voucheru s lahvinkou růžového vína z domácího peloponéského vinařství. Tak na zdraví a na dobré chutnání!

Řeckou hostinu zahájíte variací předkrmů – ochutnáte šlehané růžové jikry, tatarák z pečených lilků, krevetu v kataifi těstíčku i vinný list plněný rýží na kopečku tzatziky. A až to všechno sníte, na stole přistane specialita zvaná kleftiko. Jde o pokrm, který se připravuje několikahodinovým pečením telecího masa v pergamenovém papíru se zeleninou a sýrem. I sladká tečka bude nevšední. Pochutnáte si na ručně dělané zmrzlině z kozího mléka, kterou dokonale doplňují fíky.

Pokrmy pro vás připravuje rodilý Řek

Majitelem a zároveň šéfkuchařem Kavaly je Ioannis Asarlidis, jehož cílem je představovat řeckou gastronomii v celé její šíři od antické kuchyně přes klasiku až po regionální speciality. Nakladatelství TopLife Czech jeho podnik pravidelně hodnotí jako top restauraci nejen v Praze. Na to, jak zručně se v kuchyni ohání, se můžete podívat třeba v tomhle videu, kde připravuje jídlo s Emanuelem Ridim.

Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita