Na skok do Ruska: Tradiční tříchodové menu pro jednoho nebo dva gurmány
Přehled nabídky
Rusko je větší než Pluto. A to je skvělý důvod, proč ochutnat ruskou kuchyni dřív než tu plutovskou.
Ochutnejte jídla, která vařily ruské bábušky svým dětem před desítkami let a která jsou oblíbena dodnes. Šéfkuchař žižkovské restaurace Kompot pro vás nachystá sladěné menu o 3 chodech. A protože jsou tu na ruskou a ukrajinskou gastronomii odborníci, budete mít o gurmánský zážitek vystaráno. Zbývá jen rozhodnout, zda si ho vychutnáte sami, nebo ve dvou.
Nejdřív se zahřejete soljankou, hutnou polévkou se třemi druhy masa, bramborem, cibulí, mrkví a olivami. Jako hlavní chod se vám představí tádžický plov, ve kterém hraje prim 2,5 hodiny vařené jehněčí maso se zeleninou a rýží. Rozhodně si nechte místo také na Napoleona – dort, o jehož původu kolují různé historky. Někteří tvrdí, že symbolizuje vítězství nad Napoleonem během Vlastenecké války.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.