Domácí barista – teoretický i praktický kurz pro vášnivé kávomily s degustací
Přehled nabídky
Příprava dobrého espressa je v mnohém stejná jako hraní pexesa. Na poprvé správné kartičky obrátíte jen náhodou, ale po chvíli už víte, kam máte sáhnout.
Chtěli byste umět vyjmenovat kávové odrůdy stejně bryskně jako abecedu? A doma byste si nejraději vařili kafíčko lahodné jako z kavárny? Tak hurá na tenhle kurz! Vybírat můžete rovnou ze 2 termínů. Pokud se považujete za opravdové kávomily, prostě si ho nesmíte nechat ujít.
Na kurzu vám do hlavy nalijí užitečná fakta o kávě, a tak nejspíš už příští návštěvu kavárny prožijete z pohledu odborníka. Seznámíte se s historií kávy, s procesem pěstování, sklizně i pražení. Dozvíte se vše o jednotlivých druzích a odrůdách a osvojíte si kávové názvosloví. Také prokouknete ty nejčastější mýty o kávě a po absolvování kurzu se budete moct před kamarády pěkně vytahovat.
Kurz není jenom o teorii, ale také o praxi a zábavě. Ovládnete na něm všechny dostupné způsoby přípravy kávy, a to od espressa po french press, moka konvičku i džezvu. Mléko se naučíte našlehat tak, aby mělo správnou konzistenci a už na první pohled okouzlilo bohatou pěnou. A aby se vám teorie a praxe spojily v jedno, několik káv na závěr ochutnáte. Degustovat budete jak ty plantážní, tak exkluzivní gurmánské.
V kávovém oboru se budete vzdělávat v přátelském prostředí královéhradeckém Institutu kávy a vína Mlsoun, a to pod vedením jejího majitele Petra Kupčeka – baristy, sommeliéra a degustátora, který mimochodem spolupracoval s ČT při vytváření pořadu Černé ovce o kvalitě kávy. Působí jako technický porotce v soutěži Mistr kávy a je to certifikovaný pražič.