Říká se: Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. Naučte se jazyk ze všech nejkrásnější a začněte plynně hovořit řečí vína.
Dáte si rádi skleničku dobrého vína, ale při výběru občas tápete? Zapiště se do kurzu Domácí sommelier a naučte se, jak správně vína rozeznávat, jak je hodnotit, vybírat a nakupovat. Zkušený sommelier Petr Kupček vás během jednoho odpoledne seznámí s nezbytnými základy a jako správný vinař vám dá okoštovat několik vzorků. Praxí se totiž člověk učí nejlépe.
Kurz vám poskytne ucelené vědomosti o víně a hodí se začátečníkům i pokročilejším včetně personálu vinoték. Až si příště půjdete vybrat víno, budete působit jako profesionál a zajisté vyberete to nejlepší.
Náplň kurzu:
- Původ a historie vína
- Proces pěstování, sklizně a výroby vína
- Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
- Degustace vín z jižní Moravy a ze světa
- Jak správně vybírat a nakupovat víno
- Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
- Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem
Získáte znalosti o vinařských zákonitostech jednotlivých zemí, osvojíte si základy technologie vína i základní sommelierské dovednosti. Nejpříjemnější částí je degustace, při které poznáte snoubení vín s jídlem. Připraveny budou sýrové mísy, pečivo i karafa vody. Na konci kurzu dostanete certifikát o absolvování.
O lektorovi
Kurzem vás provede skutečný odborník.
Petr Kupček je:
- Barista, sommelier, degustátor, lektor, majitel kavárny a vinárny Mlsoun
- Certifikovaný barista ve školách Roberta Trevisana i Michala Křižky
- Certifikovaný pražič kávy
- Spolupracovník České televize v pořadu Černé ovce o kvalitě kávy
- Technický porotce v soutěži Mistr kávy
- Účastník mnoha soutěží a výstav vín doma i v zahraničí