






Jogurt jako od maminky: Mlékárenské kultury VIVO plné zdraví
Přehled nabídky























Síla bojovníků spočívá v jejich množství. Mlékárenské kultury jich nabízejí miliardy a všichni bojují za vaše zdraví.
Mlékárenské probiotické kultury (zákvasky) VIVO jsou jogurtové kultury a probiotika, které se skládají z živých bakterií přátelských vůči lidskému organismu. Tyto bakterie se používají pro přípravu domácích kysaných mléčných výrobků jako Jogurt VIVO, Kefír VIVO, Bifivit VIVO a další.
Jedna lahvička s bakteriemi je určena na 1 až 3 litry mléka, ale všechny produkty řady VIVO můžete velmi jednoduše využít ještě jednou – k přípravě dalšího výrobku použijete místo nové lahvičky už hotový produkt z předešlé várky. Takto můžete z jedné lahvičky zákvasky VIVO mít až 6 litrů jemného domácího jogurtu.
A proč si vlastně vyrábět domácí jogurty z mlékárenských kultur Vivo? Protože kromě dokonalé textury a vynikající chuti mají řadu pozitivních účinků na náš organismus: pomáhají obnovit střevní mikroflóru a normalizují trávení, čímž posilují imunitní systém a brání rozvoji mnoha nemocí.
Návod k přípravě (rozklikněte)
Suroviny:
Postup:1) Připravte mléko Nepasterizované mléko uvařte a pak ochlaďte na teplotu 37 °C až 40 °C (o něco teplejší než je tělesná teplota). Ultrapasterizované nebo rostlinné mléko stačí jen ohřát do teploty 37 °C až 40 °C. Nepřidávejte kultury do mléka s teplotou vyšší než 42 °C. 2) Přidejte mlékárenskou kulturu VIVO Otevřete lahvičku s kulturou. Přidejte do lahvičky mléko o teplotě maximálně 42 °C do poloviny objemu. Zavřete uzávěr lahvičky a třepejte až do úplného rozpuštění látky. Nalijte obsah do připraveného mléka. Promíchejte. 3) Zrání Je nezbytné zajistit, aby směs mléka s mlékárenskou kulturou během fermentace (8 hodin) zůstala v teple. K tomu je potřeba hrnec nebo nádobu se směsí pečlivě zabalit do velkého ručníku nebo termotašky a nechat po dobu 8 hodin v teplém místě bez průvanu. * Můžete také použít jogurtovač, který udrží teplotu mléka během zrání produktu. 4) Zkontrolujte výrobek a ochlaďte Přibližně za 8 hodin zkontrolujte hotový jogurt. Až se přesvědčíte, že je výrobek hotový, dejte ho do ledničky a spotřebujte během 3 dnů. Pokud chcete, můžete přidat ovoce, ořechy, med, obiloviny nebo cukr těsně před podáváním. Dobrou chuť! * Občas potřebujete 1 až 3 hodiny navíc pro zhoustnutí produktu. To se může stát například v případě, že se mléko ochladí v procesu zrání. Je třeba učinit opatření, aby se mléko neochladilo během zrání produktu. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
MAXLAND GROUP s. r. o.
Prosecká 527/24, 180 00 Praha 8