Slovo „dort“ pochází z němčiny, ve které ale znamená „tam“. Je to logické, neboť všichni vždy míří tam, kde je dort.
Zamiřte do cukrárny
Kolbaba s výtečnými referencemi a stejně výtečnými dorty,
které se stanou zlatými hřeby každé narozeninové oslavy, významného
výročí i odpoledního posezení u čaje.
Jogurtový
dort s lesním ovocem i karamelový dort s vláčným
piškotem rozproudí nadšenou debatu, v níž budou zaznívat samá
superlativa. Svůj kousek si vychutná každý účastník vašeho večírku,
dort totiž vystačí až na 14 porcí.
Nadýchaný piškotový korpus prokládaný šlehačkovým krémem
s čerstvým tvarohem, protíraný a přelitý lískooříškovou polevou.
Dozdobený čokoládovými hoblinami.
Minimální trvanlivost dortu při 5 °C je 48 hod. Pokud dort zamrazíte,
prodloužíte si jeho trvanlivost na 1 měsíc.
Lehounký šlehačkový krém s domácím karamelem je prokládaný
vláčnými piškotovými pláty. Zdobí ho karamelový melír a čokoládové
hobliny.
Minimální trvanlivost dortu při 5 °C je 48 hod. Pokud dort zamrazíte,
prodloužíte jeho trvanlivost na 1 měsíc.
Historie cukrárny Kolbaba sahá až do 30. let 20. století. Kromě původního funkcionalistického interiéru byl v cukrárně po jejím
opětovném otevření obnoven i jedinečný recept na dort Pohádka podle mistra cukráře Bohumíra Kolbaby.