Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Jednotlivě nařezané a hluboce zmrazené steaky z tuňáka ve 2kg balení

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak objednat zboží
Storno podmínky
Rodina Hájkovic

Dobry den,
dalsi akce na tunaka bude az po Novem roce? To je skoda :-(. Chteli jsme koupit na Vanoce a akce se vyprodala nejak drive, nez bylo psano, ze skonci, takze jsme to nestihli :-(.

Bonfood.cz

Tuňák je v prodeji běžně na www.bonfood.cz, na slevomatu určitě budou ještě nějaké zajímavé akce na jiné zboží do Vánoc.
s pozdravem
Pavel Domkář

Peter

Skvela akce,dodani hned druhej den,naprosta spokojenost.
Urcite to nebyl muj jedinej nakup.
Kez by takove akce byli castejc.
Jenom chvalim.

Bonfood.cz

Dobrý den pane Peter, mockrát Vám děkujeme za milý komentář. Těší nás, když je zákazník spokojený. Přeji Vám hezký den, Nella

Pavla

Dobrý den,
bohužel mi utekla vaše nabídka. Chtěla jsem se zeptat, jestli ji v nejbližší době budete opakovat. Děkuji Turková

Bonfood.cz

Dobrý den paní Turková, nejdříve někdy po novém roce. Děkujeme Vám za pochopení. Přeji hezký den, Nella

Alena Solčániová

Dobrý deň, je možné i doručenie na Slovensko, konkrétne Košice? Ďakujem

Bonfood.cz

Dobrý den, bohužel, doručení na Slovensko možné není. Omlouváme se Vám a děkujeme za pochopení. S pozdravem, Nella

Jarunka

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda dodáváte zboží i na Moravu, konkrátně do Opavy.
Měla bych zájem o steaky z tuňáka + nějaké jiné dobroty.
Děkuji za odpověď.

Bonfood.cz

Dobrý den,
zavážíme každé místo v republice. Na www.bonfood.cz je nahoře zelený rámeček, zadejte do něho svoje PSČ a zobrazí se vám doprava pro Vaše místo.
s pozdravem
Pavel Domkář

Leona Szabová

Dobry den,

Budete ještě nekdy davat na slevomat lososa?

Dekuji,
Leona Szabova

Bonfood.cz

Cena lososa vždy před Vánocemi strmě stoupá, tento týden by asi měla být další akce na lososa,poslední před Vánoci.
s pozdravem
Pavel Domkář

Petr Lendel

Využil jsem předchozí nabídku File z Aljašské tresky.Objednávka byla vyřízena rychlé a bez problémů, pán který dovezl objednávku byl pohodář.😀
Chuť tresky je vynikající.Objednal jsem i jiné zboží z vaší nabídky.Odteď budem ryby objednávat jen u vás.
Děkuji moc za skvělou práci ,kterou odvádíte a držím palce ať se vám daří.☺
P.S. lososový tatarak byl vynikající,per­fektně ochucený.jedinou chybu měl v tom,že nějak rychle zmizel.☺😉.

Bonfood.cz

Děkujeme a jsme rádi,že jste sppokojený.
s pozdraverm
Pavel Domkář

Miroslav

Dobrý den. Lovení vlečnými sítěmi je totální devastace mořského dna. Je to bezohledné zvěrstvo na přírodu v honbě za penězi a lidi by to neměli podporovat.

Bonfood.cz

Každá síť je v podstatě vlečná, je tažena za lodí, tlačné sítě neexistují. Jako vždy je problematika složitější,do­poručuji přečíst si nejdřív třeba https://www.msc.org/healthy-oceans/sustainable-fishing/minimising-environmental-impact a věci s tím spojené, tam najdete hodně odpovědí. Zásadní je, jestli síť na dno vůbec dosáhne nebo je dokonce po dně vlečena. Pokud na dno nedosáhne,nemůže ho devastovat. Problematika komerčního rybolovu je opravdu velmi složitá, pokud byste se jí chtěl zabývat do hloubky.
s pozdravem
Pavel Domkář

Marcela Rosecká

Dobrý den,platnost voucheru je do 12.12.2016.Vzhledem k tomu, že mám mrazák plný lososa a zítra mi od vás přivezou další,tuňák se mi tam momentálně nevleze.Při zakoupení voucheru je potřeba objednat nejpozději toho 12.12 nebo je to poslední den i s dovozem,pro­sím?Stačilo by si toho 12.12. objednat dovoz třeba až po svátcích?Mimocho­dem,losos je vynikající a těším se i na uzeného tuňáka,kterého mi přivezete zítra s dalšími rybičkami.Losos má opravdu jinou,mnohem lepší,chuť než ten, který jsem kupovala dříve.Děkuji za vaši kvalitu.

Bonfood.cz

Dobrý den,
den platnosti voucheru je den, kdy ho musíte u nás uplatnit, tedy objednat. Objednat si můžete podle kalendáře dodávek, ten se zobrazí max na dva týdny dopředu.
Poslední den pro objednání je tedy 12,12, Jsme rádi, že Vám ryby chutnají.
s pozdravem
Pavel Domkář

Blanka

Dobrý den, dají se od sebe jednotlivé kusy oddělit tak, abych si mohla vyndat z mrazáku třeba jen jeden steak a zbytek tam nechat? Děkuji

Bonfood.cz

Dobrý den,
samozřejmě, steaky jsou řezané bez rozmražení a potom balené, nejsou tedy slepené do jedné koule.
s pozdravem
Pavel Domkář

Jiri Grygar

Jak chutna steak z tunaka? jeste jsem ho nemel :-) je mozne jej pripravovat v elektrickem gri­lu?

Bonfood.cz

Tuňáka si kupují i lidé,kteří ryby moc nemusí. Připomíná chutí hovězí a připravuje se podobně. Musíte steak nechat rozmrazit v lednici, potom ho nasolte a připravujte jako hovězí steak, tedy osmahnout krátce po obou stranách,aby zůstal uvnitř červený, nevysušte ho. Před přípravou na el. grilu ho potřete olejem. Po osmahnutí ho nakrájejte na plátky a podávejte.
s pozdravem
Pavel Domkář

Mirek

Dobrý den,
je prosím tento zmražený tuňák vhodný k výrobě sushi, nebo raději jej použít na steaky a k sushi zvolit jiný typ? Děkuji za odpověď. M.

Bonfood.cz

Dobrý den,
tuňáka můžete použít na suši, jen barva bude tmavší než je prezentována u reklamních fotek na suši. Zmražený tuňák zhnědne, aby si udržel původní barevnost musel by se zmrazit na více než – 50°C což je na lodích neproveditelné a uchováván v teplotě nižší než –30°C, to je také jen obtížně zajistitelné. Je ale důležité, aby naprosto každá ryba, kterou chcete použít na suši, resp.konzumovat bez tepelné úpravy, byla zmražená. Bezpečně se tím usmrtí eventuální parazité typu Anisakis apod.
Osobně bych na suši použil filé z divokého lososa od nás. Je to naprosto nepřekonatelné.
s pozdravem
Pavel Domkář

Tomáš Fošum

Tak ted jsem se dozvrdel plno zajimavych veci o lovu a pod., profi pristup. Jen hloupi lide se citi pobavene :-)

Eva

Vážená paní Jano, výborně že jste se pobavila. Já považuji za naprosto normální, položit otázky, které jsem položila. Podívejte se prosím jak to chodí v zahraničí a o co se zajímají zákazníci v jiných zemích (Německo, Francie) když kupují maso a jiné potraviny (kde jsou zvířata chována, jak jsou zabíjena, čím jsou krmena, kde se pěstuje obilí z kterého je upečený chleba apod.). V zahraničí jsem žila, takže to vím. Pan Domkář se zachoval jako naprostý profesionál a na vše mi férově odpověděl, což velmi oceňuji. Čím míň se bude zákazník ptát, tím míň se dozví a tím větší humusy bude jíst. Takže pokud vás tyto otázky nezajímají, alespoň laskavě respektujte, že někoho ano!

Bonfood.cz

Dobrý den,
my vítáme, když se lidé zajímají o původ a kvalitu zboží, a všechny procesy s tím spojené. Zdraví má člověk jen jedno a rozhodně vůben není jedno, co jí. Na druhou stranu problematika je obvykle tak složitá, že nelze dát jednoduchou odpověď. Osobně si myslím, že při dodržování lovných kvot, sezon a povolených způsobů lovu, je víceméně regulovaný rybolov trvale udržitelný. Samozřejmě by to jistě šlo dělat ještě šetrněji k životnímu prostředí,ale je to neustálé hledání kompromisu mezi minimalizací dopadu komerčního rybolovu a profitabilitou celého procesu, protože rybáři musí z něčeho také žít., Jsou si samozřejmě vědomi nutnosti regulace rybolovu, vědí,že jinak by si zlikvidovali velmi rychle živobytí.
A taky je nutno si uvědomit, že pokud nesníme něco, musíme to něco něčím nahradit, v tomto případě třeba rybu drůbežím, vepřovým nebo hovězím masem. To potom vyvolává další otázky o dopadu na životní prostředí, Je to prostě neustálé hledání kompromisu. Proto si myslím, že při konzumaci ryb z regulovaného rybolovu můžete opravdu klidně spát, bez obav,že devastujete oceány.
s pozdravem
Pavel Domkář

Jana

Objednavam :-) A dekuji pani Eve za pobaveni pri cteni diskuze a smwkam klobouk pred panem Domkarem

Danuše Petrová

dobrý den- máte psáno- doprava zdarma /5 dní/.
chtěla jsem koupit, ale objednat až v prosinci- tam už doprava zdarma není?
děkuji Petrová

Bonfood.cz

Dobrý den, doprava zdarma bude i pokud si zboží necháte dodat až v prosinci. Těch 5 dní znamená, že nejbližší termín dodání je nejdéle do 5 pracovních dní od data zakoupení zboží. Děkujeme Vám. S pozdravem, Nella Domkářová

Eva

Ještě bych měla poslední dotaz: chápu správně po zaslaném videu, že všechny Vámi prodávané ryby mají alespoň certifikát MSC? Pokud ne všechny, které? Na vašich www stránkách jsem to nenašla… Děkuji

Bonfood.cz

Nemají, vypověděli jsme spolupráci s MSC, protože chtějí nehorázné peníze za každoroční audity, peníze za každý produkt,atd. Vzhledem k tomu,že MSC dnes už mají dnes i Číňani,ztrácí to smysl, Produkty jako aljašská treska,treska tmavá,treska obecná, redfish jsou v surovině MSC,ale protože jsme vypověděli spolupráci,ne­platíme poplatky,nemáme právo je označovat na stránkách logem MSC. Obecně bych řekl, že MSC je přežitek, zavedením catch certifikátů a tím i nutnosti dodržování lovných metod a kvot to v podstatě supluje.
MSC je jedním z několika certifikátů a my už jsme se zařekli,že všechny auditory MSC, BRC, IFS a podobných nesmyslů shodíme okamžitě ze schodů. Platí se potom ohromné peníze,v řádu statisíců korun ročně.Dospěli jsme k závěru, že budeme raději investovat do co nejkvalitnější suroviny.
s pozdravem
 Pavel

Eva

Moc Vám děkuji za informaci, pane Domkáři. Na Slevomatu a obecně i jinde se s tak vstřícným přístupem obchodníka a férovým jednáním nesetkávám často, děkuji ;-)

Bonfood.cz

Nemáte za co. Bez vzájemné důvěry nelze tento typ obchodu dělat,alespoň ne dlouhodobě.
s pozdravem
Pavel Domkář

Eva

Pane Domkáři, moc vám děkuji za obsáhlé vysvětlení, nicméně jste mi neodpověděl na otázku, zda-li je zde nabízený tuňák loven udicemi nebo vlečnými sítěmi (kdy jsou naprosto zbytečně zabity spousty dalších mořských živočichů, kteří se do sítí chytí – velryby, delfíny, želvy atd. a který je EU povolen). To že je rybolov určitým způsobem regulován mi je známo.
Můj dotaz tedy směřoval na způsob lovu. Jak to tedy prosím je? Vaše nabídka ryb je zajímavá a nepochybuji o jejich kvalitě, ale tento – pro jiné zajisté „detail či hloupost“ – je pro mne podstatný. Můžete prosím tedy garantovat u tuňáků, lososů a jiných ryb, které prodáváte, že nejsou loveny tažnými sítěmi? Pokud ne u všech, tak u kterých? (všimla jsem si na vašich stránkách, že to platí u tuňáka v konzervě, kterého nabízíte)
Děkuji za odpověď

Bonfood.cz

Na šňůru lze z podstaty lovit jen velké ryby,menší ryby jsou loveny do vlečných sítí, je nepředstavitelné,že při třídění třeba 500 g by se mělo 10 tun ryb,tedy 20,000 ks ryb sundat z háčků, to je neřešitelné jak technicky tak časově, navíc ryby v hejnu se vždy loví do sítí. Problematika enviromentálních dopadů je výrazně složitější než jen síť nebo udice.Pokud se o tuto problematiku zajímáte, doporučil bych Vám tento odkaz https://www.msc.org/healthy-oceans/sustainable-fishing/minimising-environmental-impact . Jestliže Vám bude někdo tvrdit,že je schopen prodávat ve velkém množství mořské ryby chytané na udici,např, ve hmotnostech okolo do 5 kg, příliš bych mu nevěřil. Chytání na udici menších ryb je výsadou pobřežních rybolovů,tam ale zase chybí možnost průmyslového zmražení. Čili ani u lososů ani u tuňáka v těchto velikostech nejsme schopni garantovat lov na udici.

dali

Diky,uz jsem to vyresil a objednal. Kdyz mate moznost zavozu 8:00–16:00, dal jsem si dovoz do prace a nekdy behem pracovni doby to proste dorazi. Tak se uz tesim.

Bonfood.cz

Den před závozem Vám pošleme sms s přibližným časem dodání.Děkujeme za objednávku.
s pozdravem
Pavel Domkář

dali

Vypada lakave, uvazuji o tom. Je to maso stejne jako v nabidce na vasem webu http://www.bonfood.cz/tunak-loins-25-kg (2.5kg masa vcelku) – tedy navic je pouze to naporcovani na jednotlive steaky?

Jeste dotaz ohledne dopravy: je tam variability ohledne casu/mista ? Tedy pokud si objednam domu – mohu si zadat cas doruceni vecer ? Nebo pokud zjistim, ze mi nabizite cas nekdy behem dne, mohu zmenit misto doruceni na adresu zamestnani ? Mam bohuzel spatne zkusenosti se sluzbami typu DPD, TNT,.. – tam mi obcas oznamili cas doruceni, ktery se nehodil a nebyli moc variabilni bud ve zmene casu nebo adresy.
DIky za info.

Bonfood.cz

Dobrý den,
ano,steaky jsou řezané z loins. Co se týká dopravy,nevím,jes­tli Vás nějak potěším. Zadejte si svoje PSČ do zeleného rámečku na www.bonfood.cz a zjistíte, jaké rozvozové dny a časy si můžete objednat. Co se týká změn adresy v průběhu doručování, to je vždy velký problém. Není to o ochotě nebo neochotě řidiče, ale je třeba si uvědomit,že jede dlouhou linku a má třeba 50 závozů. Na jeden závoz a vykládku má 3 minuty, pokud má zajet někam z linky stranou, zpozdí se u dalšího zákazníka, ten potom může vyžadovat taky změnu adresy a už se to nabaluje. Pokud by tedy se jen u deseti procent zákazníků zdržel o deset minut, u posledního už to bude skoro hodina,a to nepočítáme běžné dopravní komplikace. Proto tedy řidiči nemohou čekat, mění adresu jen velmi neradi a zcela jistě nemohou sjíždět z linky na vzdálenější místa. Děkujeme za pochopení.
s pozdravem
Pavel Domkář
P.S Adresu lze měnit den před doručením do 14.00 hod

Eva

Dobrý den, zajímá mne způsob lovu tuňáka. Je to lov na udice nebo jsou při lovu v sítích zmasakrovány další stovky jiných živočichů? Jste s to to nějak prokázat?
Dekuji moc za odpověď (ekologická otázka je pro mne při koupi zboží také důležitá)

Bonfood.cz

Dobrý den,
tuňák se loví buď vlečnou sítí nebo na šňůru. Z ekologického hlediska je vůbec nejdůležitější,aby ryby nepocházely z tzv. neregulovaného rybolovu. To je dnes v celé EU víc než dobře ošetřeno tzv.catch certifikátem,který musí mít každé množství, dovezené do EU. V podstatě se dříve lovné kvoty obcházely a hodně společností lovilo nad kvoty. Dnes je to tak, že se určí maximální povolené množství na ten daný druh, lovná sezona od do a tato kvota se rozpočítá přes jednotlivé rybářské společnosti až na jednotlivé lodě. Tzv. catch certifikát, nutný při dovozu do EU,musí obsahovat množství a jméno lodě. To se centrálně sleduje a odečítá od kvoty,přidělené té dané lodi. Pokud by překročila množství, zboží není vpuštěno do EU a společnost dostane sankci. Tohle se samozřejmě netýká je EU,ale i dalších rozvinutých zemí,přesný seznam nevím. Po zavedení catch certifikátů přestaly klesat stavy rybí populace, v minulosti tak docházelo skutečně ke drancování rybích hejn ve velkém. Nelze si namlouvat, že problém neregulovaného rybolovu zmizel, ale vyspělé země, vzhledem ke své koupěschopnosti tvoří většinu odbytišť, takže se neregulovaný lov povedlo výrazně omezit. Podle mých informací nedokážou catch certifikáty obelstít ani Číňani, nebo aspoň ne ve velkém,a to už je co říci.
Takže bych řekl, že tuňáka si můžete v klidu dát,bez obav, že byste se podílela na drancování světových oceánů.
s pozdravem
Pavel Domkář

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru