Gastronomie je svým způsobem taky věda. Její závěry jsou na rozdíl od astronomie, chemie a dalších věd nesmírně chutné.
Podívejte se na výsledky bádání olomouckých kuchařů a ochutnejte
jedinečné menu, které v sobě spojuje poctivé české suroviny, současné
trendy a inspiraci francouzskou kuchyní. Nabídnou vám ho v designové
restauraci Atmosphere.
Těšte se na pět kreativních chodů připravených pod taktovou
šikovných kuchařů. Nejprve vás nadchne dýňová terinka, následuje
poctivý hovězí vývar neboli consommé, na zvolnění pak připluje
delikátní platýs. Po něm se budete rozplývat nad každým soustem
krkovičky z divočáka a na závěr zavoní krupicová kaše.
Čtivý dárek
Odcházet budete se spokojeným bříškem a navíc dárkem v podobě knihy
Božská
réva od Barbary Myšičkové. Mimořádná publikace o víně se pyšní zvláštním oceněním poroty OIV (Mezinárodní organizace pro révu a víno) a podpisem vám ji opatří sám šéfkuchař Tomáš Levý.
O knize Božská réva:
Smyslem této knihy je hlavně oslava révy a toho, jakou radost světu
přinesl. Víno provází lidstvo odjakživa a je vděčným společníkem
lidských setkávání. Ona pospolitost hraje v knize zásadní roli. Publikace
je naplněna mnoha zajímavými gastronomickými událostmi, které v sedmi
kapitolách mají rozmanité podoby.
V kuchyních špičkových šéfkuchařů budete sledovat přípravu
sedmi mnohachodových hostin na počest révy vinné. K téměř padesáti
vynikajícím chodům a výběru výtečných sýrů otevřete a napárujete
desítky lahví vín kvalitní tuzemské a evropské produkce. Setkáte se
s mnoha výjimečnými lidmi a proberete nespočet témat týkajících se vína a révy vinné.
Zaposloucháte se do vyprávění o vinařině, kuchařině, práci na vinicích, ve sklepě, historii vinařství, také dostanete cenné rady
ohledně nákupu a skladování vín, párování jídla a vína, výběru
vinného skla. Procestujete tuzemské, ale i italské a francouzské vinařské
regiony, navštívíte přes čtyři sta let staré sklepy i moderní
vinařství.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.