Kurz kultury vaření indické kuchyně včetně cviků pro lepší trávení
Přehled nabídky
Starobylá tradice v novodobé formě.
Nahlédněte pod pokličku indické kuchyně, naučte se vařit základní recepty a dosáhněte skrz jídlo zdraví, spokojenosti a harmonie. Jak na to vám odhalí Úvodní kurz kultury vaření: indická kuchyně a jóga, který vede David Hornof.
David Hornof
|
David s vámi projde základní recepty a kulturu, která je oživuje. Recepty jsou sice důležité, ale mnohem důležitější je kultura vaření a samotného kuchaře, který jídlo připravuje. To je vzácné.
Co budete vařit a ochutnávat
- přepuštěné máslo ghí: základ všeho, elixír života,
- pražená sladká krupice halva: proč je důležité jíst sladké a mastné jako první,
- kořeněné hlavní jídlo sabdží: důležitost organické zeleniny a koření,
- kičerí: výživná luštěninovo-rýžová pochoutka nastolující a vyvažující trávení.
Příprava organismu na trávení a kultura vaření
Na kurzu nacvičíme speciální cviky, které pomáhají povzbuzení trávení a každodennímu zdravému naladění organismu.
Také se dozvíte:
- Smysl vaření a jedení.
- Jaké suroviny používat.
- Význam koření a manter.
- Kdy jíst a kdy nejíst. Co pít.
- Jak vytvořit správnou chuť a jak s ní pracovat.
Kdy a kde
Kurzy se vypisují průběžně během týdne:
- sobota 10.00–12.30,
- sobota 18.00–20.30,
- neděle 10.00–12.30,
- pondělí 18.00–20.30,
- individuálně podle domluvy.
Kurzy probíhají v krásném domácím prostředí u parku Podvinný mlýn v blízkosti stanice metra B Českomoravská. Prostory mají výjimečnou atmosféru i díky tomu, že se v nich cvičí denně vzácné jógové techniky.