Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Dvě nožky poctivých maďarských klobásek uzených na dubovém dřevě

4,9 / 5 Boutique Gurmán Ostrava  (mapa) 125 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Boutique Gurmán

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Výborný sýr a příjemná obsluha. Rozhodně doporučuji!

Danuše
Varianty (1)

„To není klobása,“ vyřkl pán v požehnaném věku v prodejně Boutique Gurmán, když stál před bednou s klobásami. Prodavače to zarazilo a zeptal se ho s úsměvem: „Co to tedy je?“

Pán odvětil, že se po válce vyučil řezničině v Maďarsku a celý život se živil jejich výrobou. Spustil dvouminutový monolog o tom, jak má klobása vypadat, jaké má mít složení a jaký je výrobní proces, a stěžoval si, že to, co se dnes prodává, nemá s klobásami nic společného. Prodavač opět v žertu odpověděl, že pokud bude pán ještě minutu pokračovat, jednu rozřízne a dá mu okusit. Tak se taky stalo - pán si vzal kolečko klobásky, namířil ji proti světlu, spustil další monolog a poté okusil… Po chvíli pronesl: „Je to klobása.“ Prodavač si oddychl, pán poděkoval a vyšel ze dveří, ve kterých se zastavil, otočil a ještě jednou řekl s překvapením v hlase „Je to klobása.“
Od té doby jsou si v Boutique Gurmán jistí tím, co nabízejí.

Klobásy vyrábí maďarská rodina Konkoly už ve třetí generaci. Recept tají jako v Becherovce, jediné, co prozradí, je složení a dva dny uzení na dubovém dřevě. Klobása poté ještě 30 dní zraje ve visu. Když ji okusíte, prvních pár vteřin se nic neděje a až poté se rozvolní chuť koření a česneku. Dalších dvacet minut víte, že jste zkusili klobásu. A proč vlastně chuti trvá, než nastoupí? Klobásy neobsahují žádné marketingové potravinové pomůcky, které vás mají chuťově „zlomit“ hned v prvním okamžiku. 

Klobásy jsou určené k přímé spotřebě, není nutné je tepelně upravovat, pouze se doporučuje ponechat je ještě vyzrát na větraném místě (komora apod.).

Popis složení

Nahoru