Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Po stopách předků: Genetický test původu DNA z otcovské i mateřské linie

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Karel Prát

Zjistí se testem, jestli nosím ve svých genech tzv. „Kohenův“ haplotyp ?

Genarium

Dobrý den, standardně tento haplotyp nestanovujeme. Pro více informací mě prosím kontaktujte na e-mail martina.kopecka@generi-biotech.com

Jonáš

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat co vlastně výsledky těchto testů vypovídají.
Myslím to tak, jestli třeba výsledek určí ze kterých zemí pocházeli mí předkové, nebo přímo určí na kolik procent jsem Kelt, Germán, Slovan, Říman či Mongol.
 Děkuji

Genarium

Dobrý den, výsledek Vám řekne, do jaké haploskupiny dle Y chromozomu či mitochondriální DNA patříte a bližší informace k těmto skupinám, jako například odkud daná haploskupina pochází, kdy přibližně vznikla a další zajímavé informace.
Martina Kopecká

Helena

Dobrý den, děkuji za odpověď ohledně otázky na nativní americké kmeny. On ví, že z otcovi strany jsou nějaké evropské kořeny, a z mamčiny to samé, ale určitě se tam zmixovaly s nativními američany. Pokud by si nechal udělat test na mateřskou i otcovskou linii, tak by se mohl dozvědět alespoň více o svých evropských předcích, že? Ještě bych se chtěla zeptat, jak dlouho trvá zpracování testu od chvíle, kdy Vám přijde vzorek? S pozdravem, Helena

Genarium

Dobrý den, s tím mícháním předků je to trochu složitější. Námi nabízené testy určí přímou otcovskou a přímou mateřskou linii (stejně jako většina testů na trhu). Neprojeví se v tom vliv ostatních příbuzných. To by umožňovala pouze analýza autozomálních markerů, jedná se ale o velmi nákladnou analýzu, kterou zatím nabízí pouze asi dvě společnosti na světě. Analýzou otcovské a mateřské lini tedy zjistíte odkud pochází a kde se nyní nachází vaše haploskupina (DNA skupina), kterou jste získala v přímé otcovské linii (z dědy na otce, z něj na syna) a přímé mateřské linii (z babičky na matku, z matky na dítě).

Analýza obou linii bývá hotova do 4 týdnů.

Helena

Dobrý den. Přítel je mexičan, takže jeho předci mohou být také mayové či aztéci. Ukáže Váš test i tyto kmeny? Děkuji. Helena

Genarium

Test ukáže, jestli po otcovské lini patří mezi nativní obyvatelstvo Ameriky. Rozlišení mezi jednotlivé národy by se nemuselo podařit. Ve spojení s analýzou mtDNA, by výsledek mohl být lepší. Moc záeží na tom, jaký profil se nám podaří získat. Některé DNA profily jsou obtížně zařaditelné.

Hanka

Pěkný den,

pokud si test udělá můj bratr pro obě dvě linie – výsledky jsou aplikovatelné i na mě, jakožto sourozence se stejnými rodiči. Je to tak? Nebo by tam by nějaký rozdíl, kdybych si na mateřskou linii dělala testy já? Děkuji za odpověď.

S pozdravem,
Hanka Chaloupková

Genarium

Dobrý den,
ano máte pravdu, není v tom rozdíl.
Hezký den. Martina Kopecká

Michal T.

Dobrý den,je možné doručit soupravu i na norskou adresu? Děkuji.

Genarium

Dobrý den, doručení do Norska je určitě možné, bohužel v ceně soupravy je zahrnuta pouze doprava po České a Slovenské Republice, takže by byl nutný doplatek nákladů na odeslání soupravy. Pro více infromací mě prosím kontaktujte na e-mailu martina.kopecka@generi-biotech.com
Hezký den. Martina Kopecká

Šárka

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda není problém, když si požádám o testovací sadu již teď, ale budu ji dávat jako dárek až začátkem ledna (hraje roli sterilita testovací sady a ta má nějaké omezení?). Vzorek pro testování se pak má odeslat do 28. února 2017 – nebo je to jen termín pro objednání sady? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Šárka

Genarium

Dobrý den,
určitě to není problém, odběrová souprava má neomezenou expiraci. Sterilita soupravy by byla porušena pouze v případě otevření zkumavek nebo porušení obalu odběrových stětiček, takže není problém soupravu objednat a darovat až později. Termín do 28.2.2017 je pouze pro uplatnění voucheru a tedy pro objednání odběrové soupravy, vzorky pro testování je možné poslat i po tomto termínu.
Krásný den.
Martina Kopecká

Dagmar

Dobrý den, mohu upřesnit které konkrétní údaje ukáže test. Schopnosti, nemoci apod?
 Děkuji

Genarium

Dobrý den,
jedná se o test původu, získáte zařazení do dané haploskupiny a povídání o charakteristice této skupiny, odkud pochází a podobně. V tomto testu tedy nejde o testování predispozic k nemocím nebo schopnostem, pokud byste měla zájem o zjištění rizika nemocí, nabízíme testování predispozic k trombofilním mutacím v rámci A-testu a Trombotestu. Pro více informací mě prosím kontaktujte na e-mail martina.kopecka@generi-biotech.com nebo se podívejte na naše www stránky www.generi-biotech.com.
Hezký den.
Martina Kopecká

pavla

Dobrý den,chci se zeptat,zda výsledky jsou srozumitelné i laikovi.
Díky Pavla

Genarium

Výstupem je protokol s jasným zařazením k určité haploskupině. Pro zvídavější uživatele je na protokolu i Váš DNA profil, který je možno sdílet na různých databázových serverech. Dále dostanete kódový přístup na naše stránky, kde se o své haploskupině dozvíte více. A samozřejmě obdržíte grafický certifikát.

Eva

Dobrý den, je možné koupit voucher pro dceru 15 měsíců?

Genarium

Určitě lze. Odběr DNA (stěr dutiny ústní) lze provádět i u malých dětí.

Zuzana E.

DOBRÝ DEN, Genarium Pater tedy otcovskou linii za pomoci mého syna,už asi nepůjde ? Otce už nemám..
Díky za odpověď, Zuzana.

Genarium

Profilováním Vašeho syna, zjistíme paterlinii jeho a Vašeho manžela. Pro více informací mne, prosím, kontakujte na vojtech.vejvoda@generi-biotech.com.

Michaela

Dobrý den,
předpokládám, že v mém případě (žena) má cenu zakoupit voucher pouze pro mateřskou linii, že?
Děkuji, Michaela

Genarium

Dobrý den,
paterlinii si můžete otestovat také, ale je třeba mít vzorek Vašeho otce nebo bratra. Pokud není takový vzorek dostupný, má cenu u Vás testovat pouze materlinii.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru