Mandle, kešu, para i další ořechy pro zdravé mlsání i doplnění energie
Přehled nabídky
Mluvčí Asociace ořechů oznámil, že všichni členové jsou plní energie a chuti do dalších bojů s plíživou únavou i neúnavnou mlsnou.
Ten zvuk, když pytlík zašustí. To lupnutí, když ho otevřete. Ta vůně, která se z něj začne linout. To cinkání, když je sypete do misky. A konečně ta chuť, když si plnou hrst vložíte do úst! Ořechy všeho druhu jsou zkrátka pochoutka, kterou si užijete všemi smysly!
Ani tím ale jejich spanilá jízda vaším jídelníčkem nekončí. Kromě toho, že skvěle chutnají a můžete s jejich pomocí lehce vykouzlit parádní pohoštění pro nečekané hosty, jsou také plné vitaminů, vláknin a dalších prvků, které ocení vaše tělo i mysl.
Skvěle si je užijete syrové, ale roztočit to s nimi můžete i v kuchyni. Fantazii se meze nekladou!
Který balíček si vybrat?
-
Obsahují vlákninu, vitamíny B a E, nepostradatelné antioxidanty chránící před civilizačními chorobami a důležité minerály. Na prvním místě stojí hořčík, který pomáhá udržovat zdravé vlasy, pokožku a nehty, posiluje nervy a mírní křeče. Dále jsou zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, zinku a dalších. -
Olejnaté oříšky, které mají vysoký obsah bílkovin, železa, zinku, hořčíku, draslíku a fosforu. Obsahují též betakaroten a stopové prvky, které podporují růst buněk.
Jejich účinky: snižují hladinu cholesterolu v krvi, dodávají energii, pomáhají proti únavě, snižují deprese a nervozitu, podporují růst buněk a svalové hmoty, konzumace přispívá k prevenci ostreoporózy, největší obsah sacharidů ze všech ořechů, vhodné pro sportovce
-
Mají vysoký obsah kalorií, obsahují mnoho vitamínů, anti-oxidantů a minerálů.
jsou tučné, protože jsou bohaté na mastné kyseliny, které ale velmi prospívají organismu. Para ořechy mají vysokou hladinu selenu, jsou přírodním zdrojem s nejvyšším obsahem tohoto minerálu a obsahují také vitamín E a B-komplex.
Stejně jako mandle a piniové oříšky neobsahují gluten, jsou tak významnou součástí stravy pro lidi s alergií na pšenici a s bezlepkovou dietou. Ořechy lze konzumovat syrové, případně je opražit, osolit nebo osladit.
-
Dodávají tělu velké množství energie (pouhých 50 g dodá asi 314 kcal), a proto bývají oblíbenou součástí stravy turistů nebo cyklistů. Jsou dobrým zdrojem tuků, proteinů, vitaminu B1, B6 a minerálů (zejména fosforu, hořčíku a manganu).
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.