Cibetková káva Kopi Luwak – Robusta nebo Arabica v 50gramovém balení
Přehled nabídky
Cibetka. Tohle malé zvířátko dokáže strčit do kapsy i proslulé degustátory kávy, kteří mají své jazyky pojištěné na miliony dolarů. Jen díky ní můžete ochutnat tu nejvzácnější kávu na světě.
Kopi Luwak – cibetková káva 100% Arabica – pražená zrna 50g
Káva typu Arabica je chuťově jemnější, méně hořká a má výraznější aroma než Robusta.
Kávová zrna v tomto balení jsou směsí zrn kávy posbíraných indonéskými sběrači na plantážích s kávovníky typu Arabika. Všechna zrna prošla trávicím traktem cibetky. Jedná se tedy o 100% cibetkovou kávu.
Kopi Luwak má oproti klasickým praženým kávám výrazně jemnější chuť a nezanechává v ústech trpkost a hořkost. Tato káva si díky své jedinečnosti a omezené produkci získala titul nejdražší a nejvzácnější kávy na světě.
Kopi Luwak – cibetková káva Robusta – pražená zrna 50g
Káva typu Robusta je silnější, s méně výrazným aroma a více hořká než Arabica..
Příběh kávy Kopi Luwak
Kopi Luwak zavedla na trh koncem 19. století rodina Widjajů z Jakarty. Darmawan Widjaja, jeden z potomků této slavné rodiny, si pamatuje, jak ve třicátých letech, kdy Jakarta byla ještě pod nizozemskou vládou, jeho rodina prodávala vzácná kávová zrna bohatým holandským úředníkům. „Ta káva byla nesmírně aromatická, prostě neuvěřitelná,“ vzpomíná pan Widjaja. Aby získali tuto lahůdku, musí sběrači kávy v lese pátrat po cibetčím trusu, probrat se jím, najít v něm plody kávovníku a odstranit obal peckovice z nepoškozených zrn. Vzhledem k tomu, že kávová zrna nejsou přímo vystavena trávicímu procesu cibetky, není úplně jasné, proč by měla mít Kopi Luwak tak speciální chuť – jedna teorie dokonce tvrdí, že je to způsobeno pouze tím, že cibetka je odborník a vybírá si jenom ty nejlepší kávové plody.
|
Cibetka
Cibetka ( Luwak ) je všežravá kočkovitá šelma živící se rostlinou a živočišnou stravou. Mezi delikatesy jejího jídelníčku patří kvalitní nejzralejší silně aromatické kávové bobule. Cibetka je polyká a po krátkém trávení je vylučuje formou trusu. Tyto bobule během trávení projdou fermentací a tak získávají velmi specifickou jemnou chuť a aroma. Poté přijdou na řadu sběrači, kteří trus shromažďují, dále usuší, vyloupou a upraží. Každé zrnko kávy má čtyři vrstvy slupky, což zaručuje, že nikdy nepřijde do styku s ostatním trusem cibetky a je naprosto nezávadné a čisté.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Holandská 5, 787 01 Šumperk
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.