To bylo tak. Jeden vyhlášený kuchař nechtěl dát žebírka k ledu a radši je poslal k medu. Když je upekl, vykřikl radostí a skvělý recept byl na světě!
Kdo doopravdy medová žebírka vymyslel, se už nejspíš nedozvíme, ale rozhodně by zasloužil medaili. Nechte se jimi pohostit ve vyškovské restauraci Kojál, která vás a váš doprovod volá k příjemnému posezení.
Chuťové pohárky vám polaskají pečená žebírka, která voní už z dálky a ke kterým také dostanete porci křenu, hořčice, kozích rohů a pečiva. V jídelním lístku najdete další poklady tradiční české kuchyně, co si třeba na závěr dopřát sladký císařský trhanec nebo palačinky?
Aby žebírkům na stole nebylo smutno, nahlédněte i do nápojového lístku a nechte si přinést třeba osvěžující pivko nebo sklenku vína. To vše si navíc v letních měsících můžete vychutnat na příjemné zahrádce, kde se připravují i grilované speciality.
Restaurace se nachází jen kousek od Muzea Vyškovska i zdejšího Zoo parku, takže hodování můžete spojit s exkurzí do historie nebo návštěvou zvířátek.