Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Stromovkou na Segwayi: projíždějte se 30 či 60 minut

4,3 / 5 Půjčovna vozítek Segway Segway - Stromovka (mapa) 45 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Storno podmínky
Benefity
Jan

Dobry den,

jizda na Segway je zakazana. Jak se stavite k tomu ze porusujete zakony? Uz se mi stalo nejednou ze do me nekdo na Segway vrazil jako chodce. Jak se stavite k tomu ze ohrozujete chodce, maminky s detmi, stare lidi a vsechny kteri chteji relaxovat a vy je ohrozujete bezprostredni neohleduplnou a nebezpecnou jizdou na segaway? Dekuji

Půjčovna vozítek Segway

Dobrý den,
jelikož zřejmě jako podklady ke svým tvrzením používáte deník Blesk, zprávy TV Nova a vlastní zášť, pokusím se celou situaci ve zkratce osvětlit. Poslední novela silničního zákona zavedla pojem „osobní přepravník se samovyvažovacím zařízením“ do kterého patří mimo jiné i vozítka Segway. Sám zákon provoz těchto vozítek nijak nezakazuje. Stanovil však místním samosprávám možnost za přesně daných podmínek provoz Segway regulovat, případně zakázat vyhláškou. Dne 31.5.2016 bylo schváleno a dne 3.8.2016 vstoupilo v platnost nařízení hlavního města Prahy o zákazu provozu provozu osobních samovyvažovacích přepravníků v NĚKTERÝCH částech města. Nařízení je však do dnešního dne (a ještě dlouhou dobu bude) neplatné/nevy­mahatelné, jelikož místní vyhláška je vždy podřízena zákonu ze kterého vychází. Zákon jasně hovoří o tom, že pokud dojde k regulaci ve formě zákazu, musí být tento doprovázen svislým dopravním značením. Hlavní město Praha do dnešního dne neosadilo jedinou platnou dopravní značku a jelikož tato musí být na každém vjezdu do zóny zákazu, musí se jich vyrobit a osadit téměř 10 000ks. O tom jak dlouho to bude reálně trvat a hlavně kolik zbytečně vynaložených peněz to bude daňové poplatníky stát se již moc nemluví – hlavně že je „přihřáta pomyslná předvolební polívčička“. Zdroje: poslední novela zákona č. 361/2000 Sb., vyhláška č. 84/2016 Sb., magistrát hl. m. Prahy, Asociace Segway ČR, o.s. a vlastní zdravý rozum.

Ve stromovce jezdíme na Segwayích již 6 let a nikdy jsme neřešili žádný incident (kolizi) s jinými účastníky! Chováme se ke všem uctivě a ohleduplně, ostatní na oplátku respektují nás. K obecné problematice jsme se ale již vyjadřovali v našem minulém „koňském“ příspěvku :o).

S pozdravem Ondřej Rudolf, zakladatel a jednatel www.segwayS.cz.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru