Jaké štěstí mít chuť k jídlu, máme-li naději na dobrý oběd. Po kurzu vaření se z naděje stane jistota a obligátní dobrou chuť nebude jen zbožné přání.
Vyberte si ze tří kurzů, které se konají v prostorách společnosti Bodinger, špičkového dodavatele kuchyní.
Učit se budete od mistra. Na specialitách z kuchyně šéfkuchaře Honzy Řepy si pochutnávaly významné české i zahraniční osobnosti. Připravoval mimo jiné raut i pro norský královský pár.
Zkušenosti sbíral v předních podnicích, jako je francouzská restaurace v Obecním domě v Praze nebo podnik v hotelu Andel´s.
Všechny tři kurzy se konají v sobotu 14. března 2015 .
Vyberte si kurz:
Kurz sushi od 9.00 – Základy přípravy sushi
Co na kurzu ochutnáte:
Maki Sushi
Temaki Sushi
Nigiri Sushi
Ura maki Sushi
Tradiční dochucovací prostředky: sojová omáčka, wasabi, nakládané zázvory, wacame salát, pikatní červený salátek
Co se na kurzu naučíte:
Jak správně a rychle uvařit sushi rýži
Dochutit rýži
Porcovat a krájet ryby
Míchat wasabi
Rolovat maki rolky
Rolovat ura maki rolky
Připravovat temaki sushi
Tvarovat nigiri sushi
Servírování sushi
Ovládání japonských hůlek
Konzumování sushi s dochucovacími prostředky
Kurz ryby od 13.00 – Seznamte se, Mořský vlk
Co na kurzu ochutnáte:
Tataráček kombinovaný z čerstvého a uzeného lososa s ručně pečenými grissini torinesi
Grilovaného mořského vlka s šalotkovo-bazalkovým concasse s polentovo-parmazánovou kaší
Slavný čokoládový krém ganache se smetanovou čepicí a praženými makadamovými ořechy
Co se na kurzu naučíte:
Jak stahovat lososa z kůže
Techniky správného krájení
Jak vyrobit lahodného tataráčka
Přípravu trvanlivého italského chleba
Jak vyfiletovat mořského vlka
Co je to concasse a jak si ho vyrobit?
Jednoduchou přípravu šalotkovo-bazalkové remulády
Jak pracovat s polentou
Přípravu velmi rychlé parmazánovo-polentové kaše do 5 minut!
Velmi rychlý čokoládový desert
Snadné šlehání šlehačky s pomocí ruční metličky
Pražení makadamových ořechů s pomocí trouby
Kurz steaky od 18.30 – Aneb jak ovládat gastronomický klenot hlavních jídel
Co na kurzu ochutnáte:
Grilované kuřecí prsíčko se smetanovými kapustičkami, pancettou a pečenými grenailemi s rozmarýnem
Steak ze savého selátka s čerstvým listovým baby špenátem, opraženými piniovými oříšky, podávaný se šťouchanými brambory a jarní cibulkou
Uruguayský flank steak s glazovanými cukrovými lusky a pečenou bramborou Roseval servírovanou se smetanovým dipem
Co se na kurzu naučíte:
Zásady práce s masem (marinování, doba úpravy…)
Jak a kde nakupovat maso a jak poznat jeho stáří a kvalitu
Marinovat a péci kuřecí prsíčka
Marinovat a péci vepřové karé
Marinovat a péci hovězí pupek
Jednoduchou a snadnou úpravu lahodných kapustiček
Delikátní a rychlé brambory
Ultra rychlou úpravu čerstvého špenátu
Velmi oblíbenou bramborovou přílohu
Jak správně připravovat cukrové lusky
Zajímavá odrůda brambor v tradiční úpravě
Lahodný jemný a rychlý sýrový dip
V rámci všech kurzů se budete moci občerstvit vodou, kávou nebo čajem. Na konci získáte certifikát o jeho absolvování.