Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Škola vaření s šéfkuchařem Honzou Řepou

4,7 / 5 HOME ART Praha - Metropole Zličín Praha  (mapa) 14 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku HOME ART Praha – Metropole Zličín

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

4,0

Vše pěkně připravené, pěkný zážitek.

Ivana
Varianty (6)

Krevety se nenaklepávají, těstoviny nerolují a sushi nenabodává vidličkou. Pokud se o rybách, italské kuchyni nebo sushi toužíte dozvědět něco více, přihlaste se na Velký kurz vaření s Honzou Řepou ve studiu Home Art.

Tyto kurzy ve studiu HOME ART jsou charakteristické tím, že si každý účastník připravuje veškeré jídlo úplně sám. Nejedná se o kurzy demonstrační. Na tomto kurzu si skutečně všichni vaří sami. A vše si také na závěr mohou sníst! Kurzy mají délku 3–3,5 hodiny a konají se v prodejně HOME ART v Metropoli Zličín. 

Cena kurzu zahrnuje:

  • výuku
  • veškeré suroviny
  • zapůjčení spotřebičů, nádobí a pomůcek do kuchyně
  • občerstvení (na výběr káva, voda, džus, čaj)

Lekce jsou limitovány počtem 16 účastníků, kteří na závěr obdrží certifikát o absolvování. Lekce vede zkušený šéfkuchař Honza Řepa, který sbíral praxi v předních podnicích, jako je francouzská restaurace v Obecním domě v Praze nebo podnik v hotelu Andel´s.

22. 3. 2014 

  • Kurz Sushi, 9:00
  • Kurz Italské kuchyně, 13:00
  • Kurz Steaky, 18:30

31. 5. 2014 

  • Kurz Česká kuchyně, 9:00
  • Kurz Ryby, 13:00
  • Kurz Úprava masa, 18:30  

SUSHI

Co se bude podávat:

  • Maki Sushi
  • Temaki Sushi
  • Nigiri Sushi
  • Uramaki Sushi
  • Tradiční dochucovací prostředky – sojová omáčka, wasabi, nakládané zázvory, wakame salát, pikantní červený salátek

Rozklikněte si, co všechno na kurzu uvidíte

Jak správně a rychle uvařit sushi rýži a jak ji dochutit
Porcování a krájení ryb
Míchání wasabi
Rolování maki rolek a uramaki rolek
Příprava temaki sushi
Tvarování nigiri sushi
Servírování sushi
Ovládání japonských hůlek
Konzumování sushi s dochucovacími prostředky

Italská kuchyně

  • Polévka Minestrone
  • Domácí ravioli plněné rukolou, piniovými oříšky a sýrem ricotta s dorůžova pečenou vepřovou panenkou
  • Panna cotta s lesní omáčkou s vinnou redukcí z červeného vína 

Co všechno na kurzu uvidíte

Zásady zpracování zeleniny
Přípravu slavné italské polévky
Příprava těstovin s pomocí strojku
Ravioli – snadno a rychle
Pražení piniových oříšků pomocí trouby
Techniky a zásady správného krájení
Zásady pomalého pečení mas (klíč k dosažení vždy šťavnatého steaku)
Jak vždy dorůžova upéci vepřovou panenku
Co je panna cotta
Možnosti přípravy panna cotty
Příprava lesní omáčky
Snadné redukování vína

Steaky

  • Caesar salát – listy římského salátu s lahodným dresingem, dranžírovaným šťavnatým kuřecím prsíčkem,  bylinkovými krutonky a hoblinkami parmazánu
  • Biftek z argentinské hovězí svíčkové podávaný s paprikovo-tomatovou salsou, pečenými grenaillemi s ředkvičkami a pažitkovým crème fraîche
  • Kokosová palačinka s čerstvým ovocným salátkem, zagratinovaná s omáčkou sabayone

Co všechno na kurzu uvidíte

Jak pracovat s římskými listy
Velmi jednoduchou přípravu caesar dresingu
Jak upravovat kuřecí prsa, aby vždy zůstala šťavnatá a chutná
Rychlé bylinkové krutonky
Snadnou přípravu hoblinek z parmazánu
Jak si připravit krále všech steaků tak, aby byl vždy propečen přesně podle vašeho přání
Velmi snadnou přípravu chutného pesta
Jednoduchý salátek z ratte brambůrek a ředkviček
Co je to crème fraîche a jak s ním pracovat
Kokosové palačinkové těsto a rychle otáčení palačinek nadhazováním s pomocí pánve
Čerstvý ovocný salátek s fresh juicem
Snadnou omáčku sabayone
Gratinování s pomocí ohnivé pistole

Česká kuchyně našich babiček

  • Staročeská bramboračka z hříbky, zjemněná smetanovo-mléčnou pěnou a kapičkou lanýžového oleje
  • Konfitované králičí stehýnko s kedlubnovým zelím a domácím karlovarských knedlíkem
  • Domácí lívance pečené na přepuštěném másle s jahůdkovým couly a zakysanou smetanou

Co všechno na kurzu uvidíte

Techniky správného krájení zeleniny
Jak pracovat s hříbky
Příprava mléčné pěny s pomocí jedinečné ruční metličky
Používání lanýžového olej
Co je to konfitování?
Jak si vykostit králičí stehno
Příprava kedlubnového zelí
Rychlé sekání petrželky
Rozdělovat snadně žloutky od bílku
Přípravu karlovarských knedlíků bez použití mouky
Jak pracovat s párou
Lívancové těsto
Co je to přepuštěné máslo a jak si ho vyrobit
Jak pracovat s jahodami

Ryby

  • Tataráček kombinovaný z čerstvého a uzeného lososa s ručně pečenými grissini torinesi
  • Grilovaný mořský vlk s šalotkovo-bazalkovým concasse s polentovo-parmazánovou kaší
  • Slavný čokoládový krém ganache se smetanovou čepicí a praženými makadamovými ořechy

Co všechno na kurzu uvidíte

Jak stahovat lososa z kůže
Techniky správného krájení
Jak vyrobit lahodný tataráček
Přípravu trvanlivého italského chleba
Jak vyfiletovat mořského vlka
Co je to concasse a jak si ho vyrobit?
Jednoduchou přípravu šalotkovo-bazalkové remulády
Jak pracovat s polentou
Přípravu velmi rychlé parmazánovo-polentové kaše do 5 minut!
Velmi rychlý čokoládový desert
Snadné šlehání šlehačky s pomocí ruční metličky
Pražení makadamových ořechů s pomocí trouby

Úprava masa

  • Salát z červené čočky s jarní cibulkou, cherry rajčátky a grilovaným francouzským prsíčkem Barberie
  • Burger z pravé hovězí svíčkové s macerovanými cibulkami, domácí sezamovou houskou a sestavený podle vašeho přání
  • Malinový šerbet podávaný se Spumante a zakysanou smetanou

Co všechno na kurzu uvidíte?

Jak pracovat s červenou čočkou
Techniky správného krájení
Zásady správné přípravy masa
Jak připravit kachní prsíčka tak, aby vždy byla růžová a šťavnatá
Přípravu domácí sezamové housky
Zásady mletí masa a přípravu masa na burgery
Jak si vyrobit domácí macerované cibulky
Použití sýru na cheeseburgery a způsob zapečení pod grilem
Sestavení vlastního burgeru, použití vhodných omáček, zeleniny a pochutin
Jak pracovat s malinami
Co je to spumante a jeho použití v kuchyni
Velmi jednoduchou přípravu domácí zmrzliny bez použití stroje na výrobu zmrzliny

Nahoru