Pozvedněte skleničku, napřed zhodnoťte barvu, přivoňte si a pak konečně ochutnejte. Ve všech třech krocích jen delikátní maso!
Na čundru, na chalupě, ale i během návštěvy milých hostů – tam všude servírujte delikatesu, kterou si vyzvednete v Uzeninách Chmel, totiž vepřové nebo kuřecí maso ve vlastní šťávě.
Složení není nijak tajné, ve skleničce najdete jen maso a k tomu 1,5 g mořské soli. Nehledejte v ní žádné kůže, chrupavky, přidané tuky ani chemii – vlastně, kdo by něco takového chtěl hledat? I díky tomu je tahle lahůdka vhodná jak pro děti, tak pro chlapy „jak hory“, kteří chtějí kus masa.
Maso je šetrně sterilované v páře a vydrží vám několik měsíců. Záleží tedy jen na tom, jak dlouho se na něj bez ochutnání vydržíte dívat vy. A až to nevydržíte, což bude asi brzy, pusťte se do něj klidně rovnou ze skleničky, případně ho podrobte jakékoli další úpravě dle vaší chuti a fantazie.
V uzenářství vás kromě toho naláká i tradiční šunka, tlačenky, uzeniny nebo třeba maso z farem.