Mama blogerka testuje: Jak vypadá knížka, ve které mají hlavní roli vaše děti?

Mama blogerka testuje: Jak vypadá knížka, ve které mají hlavní roli vaše děti?

Mama live 23. 11. 2021

Kdo by nechtěl být literární postavou a číst sám o sobě? Obzvlášť děti touží být statečným hrdinou, který se dostane z každé šlamastyky. Mama blogerka Katy alias Mama live má pro vás tip na krásnou dětskou knížku. Hlavní roli v ní hrají vaše děti. Stanou se kapitánem všech pirátů, potkají jednooké strašidlo nebo dinosaury. Víc už vám ale prozradí Katy.

Děti milují příběhy, které jsou o nich

Pamatuji se, jak jsem se jako malá holčička těšila každý večer na novou pohádku o holčičce Zdravušce. Vyprávěla mi ji maminka a obě jsme věděly, že hrdinkou jsem já a příhody mají lehce výchovný kontext. :-) Zdravuška si uklízela pokoj, srovnávala bačkůrky… A já se o to po každém vyprávění snažila.

Teď zase miluji, když mi mamka vypráví příhody z mého dětství. Jak jsem byla rozkošná, chytrá a nejlepší. :-D Naše malé Osičky to milují zrovna tak. Příhody, jak přišly na svět, znají nazpaměť. Stejně tak vyprávění o tom, jak Barborka nechtěla v noci spát, ale byla nejšikovnější na světě. Nebo jak Honzík naopak spal jako dudek a miloval tety v dětském klubíku.

Knížka, ve které je hrdinou vaše dítě

Když se naskytla možnost nechat dětem „vydat“ knihu na míru, neváhala jsem. Jsou parťáci a věděla jsem, že budou nadšení z knížky, ve které budou společně za hrdiny.

V nabídce Já Hrdina nebylo vůbec těžké vybrat – personalizovaných knížek je spousta a liší se jak podle věku dítěte, tak tematicky. Já jsem chtěla takovou, která bude bavit devítiletou Barborku i šestiletého Honzíka.

Hned mě zaujal Dům ztracených příběhů. Pak stačilo jen napsat jména hrdinů, poslat jejich fotku a těšit se na výsledek a reakci dětí. Kdo by nechtěl být literární postavou a číst sám o sobě?

Jak knížka vypadá?

Knížka se povedla na jedničku. Je moc hezká a pěkně se čte. Za mě je to dokonalý dárek od Ježíška. Co příběh, to nové dobrodružství, takže můžete přečíst jeden nebo i pět, je to na vás.

A jak vypadá ta naše? Barborka a její kamarád Honzík uklízí ve starém domě, který chce realitní makléřka Epolína prodat. Dříve v něm bydlel cestovatel Emanuel Mráz, a tak se děti vydávají po jeho stopách. Prošly se po červené poušti, bílou pustinou i pod lavinou… Zkuste to taky a prožijte nevšední příběhy, ve kterých jsou hlavními hrdiny vaše děti.

Jak se vám článek líbil?

Mama live

Jsem máma dvou dětí, žena jednoho muže a píšu o nás. Jsem na mateřské čtyři roky a po dvou letech této super dovči mě začalo každodenní popíjení drinků s nohama na stole nudit. Tak jsem založila blog a začala psát. A když mi dojdou slova, tak to vyfotím, když nevím kudy kam, vezmu to přes humor. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru