Otestováno! 7 nejlepších adrenalinových zážitků, při kterých se vám rozbuší srdce

Otestováno! 7 nejlepších adrenalinových zážitků, při kterých se vám rozbuší srdce

Sandra Soukupová 19. 12. 2021

Adrenalinové zážitky letos frčí. Napumpujte si do žil taky pořádnou dávku vzrušení. Vybrali jsme pro vás 7 adrenalinových zážitků, které vaši tepovku vystřelí do nebes. Kolega Richard je navíc otestoval a přidal k nim své dojmy. Mrkněte, při čem se vám zhoupne žaludek a kde dokážete zrychlit z nuly na sto za 2,9 vteřiny.

Famózní jízda na autodromu

Konečně místo, kde nemusíte auto škrtit na 130 km/h. Ono taky nebudete řídit škodovku, ale třeba fenomenální Lamborghini Huracan, Porsche 911 nebo Mustanga GT. A to rozhodně nejsou auta pro loudy, nýbrž pro Laudy. Třeba takové Lamborghini to z nuly na sto vytáhne za 2,9 vteřiny.

Na autodromu můžete beztrestně sešlápnout plyn až na podlahu a vystřelit jako raketa. Na rovince pojedete kolem 200–250 km/h, ani nemrknete. Přetížení vás doslova přišpendlí do sedačky a o tom to je! Vychutnejte si životní jízdu v neskutečných bourácích, o kterých sní každý milovník rychlých aut.

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 10/10

Neskutečný zážitek, co se týče rychlých aut. Na okruhu z nich fakt můžete ždímat všechno do poslední kapky, nic vás neomezuje. Teprve tady poznáte, k čemu jsou ta auta stvořená. Zažijete přetížení srovnatelné s největšími atrakcemi na matějský. Nemusíte hlídat tachometr, prostě držíte plynový pedál na zemi (pokud na to máte odvahu), dokud instruktor neřekne, že máte začít brzdit.

Richard, který si zamiloval Lamborghini huracan

„Za mě je rozhodně nejlepší Lamborghini. Je to normální formule a kromě neuvěřitelného výkonu a brzd bych chtěl vypíchnout skvělé chování auta. Úplně zázračně sedí na výjezdech ze zatáček, když přeskočíte z brzdy na plný plyn,“ dodává Richard.

Doporučení: Lidem, kteří podobná auta nikdy neřídili nebo nikdy nejeli na okruhu, Richard doporučuje, aby se alespoň jedno kolo svezli na sedadle spolujezdce. Instruktoři auto a okruh dobře znají a troufnou si z toho vyždímat mnohem víc než vy, takže vás čeká neskutečná jízda.

Akrobatický let s přemety a výkruty

Držte si klobouky, čeká vás trocha vzdušného tělocviku. V rámci akrobatického letu zažijete přemety, výkruty a otestujete odolnost svého žaludku. Vřeštění, pištění a sem tam nějaké to sprosté slovo, které vám pod náporem adrenalinu vyklouzne, je povoleno. Vzhůru k výškám, akrobati!

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 9/10

Akrobatické lety jsou pro milovníky adrenalinu „must have“. Kombinují dva zážitky v jednom. Nejdřív máte let s vyhlídkou, při kterém se kocháte krajinou, a když vystoupáte do správné výšky, začnou se dít věci. Loopingy neboli přemety, výkruty, přetížení… Velký zážitek. Komu se dělá špatně na matějský, neměl by před letem moc jíst…

Richard, jehož žaludek to ustál

Dobré vědět

  • Létá se z letiště v Roudnici nad Labem.
  • Poletíte letadlem SK61 Bulldog.
  • Let je možný pouze za hezkého počasí.

Buggy aneb motokáry pro velký kluky

A teď zase zpátky na zem. Čeká tu na vás neposedná bugina, žihadlo, které si přímo říká o to, abyste mu pořádně protáhli pérka. Je to takový malý ďábel. Z nuly na sto to vytáhne pod 5 sekund. Slušný na tuhle nenápadnou potvůrku, co? Trať, na které se jezdí i mistrovství Evropy, budete mít jen pro sebe, takže se nemusíte na nikoho ohlížet. S chutí do toho!

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 10/10

Na tomhle zážitku je nejlepší, že jezdíte na nezpevněné dráze, takže v podstatě nonstop driftujete a rozjíždíte se driftem, protože spojka má hrozně krátký chod… Řadíte nahoru a dolů a připadáte si jako závodník.

Richard, krotitel divokých bugin

Richard ještě dodává: „Buggy mají skvělý poměr váha/výkon, takže se člověk musí hlídat, aby to nerozjel zbytečně moc. Přece jenom na motokárách se rozjedete na nějakou rychlost a víc to nejede. Buggy to ale vytáhne až na 150 km/h a to nechcete… Adrenalin je to už na 50 km/h a tam jste hned.

Dobré vědět

  • Jezdí se na trati v Přerově nebo v Přibicích u Brna.
  • Řidič musí vlastnit závodní licenci nebo řidičský průkaz skupiny B.
  • Min. výška jezdce je 150 cm, max. 210 cm a max. váha je 130 kg.
  • Jezdí se pouze za příznivého počasí.

Flyboard: Létejte jako superhrdina

Jste vodní živel? Pak musíte zkusit flyboard – adrenalinové létání nad vodní hladinou. Nasadíte si speciální boty s vodními tryskami a letíte. A nejen to! Můžete skočit šipku jako delfín a ponořit se i s flyboardem pod vodní hladinu. Všichni kolem budou valit oči. Takového vodního hrdinu viděli leda ve filmu.

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 8/10

Představte si adrenalin, který vás zaplaví na třímetrovém skokanském můstku u bazénu. Tak na flyboardu je to, jako kdybyste pořád dokola z toho můstku skákali. Kolikrát ani nevíte, kdy přesně skočíte, protože chvilku trvá, než se s flyboardem naučíte. A potom vystoupáte nad hladinu. Přijde vám, že máte nadpřirozenou schopnost, užíváte si let nebo se vrhnete po hlavě do vody jako delfín.

„Delfín“ Richard

A ještě jedna dobrá rada od Richarda: „Na flyboard pojďte v létě, až bude teplo, ať vás nemrzí, že jste ve vodě. Budete v ní často.“

Dobré vědět

  • Létat můžete v Praze, Brně, Olomouci, Plzni i na Mácháči.
  • Musíte umět plavat.
  • Flyboard můžou vyzkoušet děti od 12 let.

Hurricane Factory: Proleťte se v hurikánu

Tak tady se pořádně provětráte. A když říkám pořádně, tak myslím opravdu pořádně. Proletíte se v hurikánu, který fičí rychlostí až 270 km/h. Trochu vám to načechrá tvářičky, ale bude to bomba. Instruktor vás naučí, jak se ve větru pohybovat, abyste měli létání pod kontrolou. Navíc bude pořád s vámi, takže se nemáte čeho bát. Tohle oko hurikánu je naprosto bezpečné a nesmírně zábavné.

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 8/10

Pamatujete si ten pocit ze snu, ve kterém umíte létat? Paráda, co? Tak přesně takový pocit máte celou dobu v tunelu Hurricane Factory. Je to doslova splněný sen. Položíte se na vítr a najednou nic nevážíte a doopravdy létáte. A nejlepší je, že se vlastně učíte novou dovednost. Učíte se pracovat s proudem vzduchu, zatáčet, stoupat, klesat…

Richard, který strčí do kapsy i létajícího čestmíra

Dobré vědět

  • Hurricane Factory najdete v Praze, konkrétně v Letňanech.
  • Létat může každý kromě dětí mladších 5 let, těhotných žen, osob pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek, osob s poruchou krevního oběhu a srdce a osob s problémy se zády, plotýnkami či jakýmkoli zraněním.
  • Váhový limit je 130 kg.

Střelba z kulometů, odstřelovaček i revolverů

Nemusíte hned dělat psí kusy, aby se vám zvedla hladina adrenalinu. Stačí, když vezmete do ruky samopal nebo odstřelovačku. Tyhle mocné zbraně vám zaručeně zrychlí tep. A počkejte, až na terč pošlete pořádnou spršku nábojů. To bude to pravé ořechové.

Tip: Podívejte se, jak to chodí na střelnici a co všechno vás tam čeká. A dámy, vy si hlavně neberte velký výstřih. Kolegyně Lucka vám v článku prozradí, co by se mohlo stát.

Jak to chodí na střelnici

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 7/10

Na zbraních jsem vyrostl, táta je instruktor střelby, ledacos jsem stihnul vyzkoušet do 12 let, takže když jsem jel poprvé testovat střelecký balíček, bral jsem to s odstupem. S nadšením jsem ale zjistil, že i pro mě bylo a stále je o co stát. Střelba ze zbraní druhé světové války, které se chovají úplně jinak a fungují jinak než dnešní zbraně, je fakt zážitek. A střelba z velkorážních revolverů, kulometů a odstřelovaček je adrenalin i pro mě.

Richard, před nímž se terče prostřílejí raději samy

Dobré vědět

  • Střelnice s názvem „Dobrodružství na střelnici“ má 24 poboček po celé zemi. Podívejte, kterou máte nejblíž.
  • Střílet můžou i děti od 10 let. Musí ale přijít v doprovodu zákonného zástupce.

Tatra 813: Ochočte si legendární monstrum

Hrbol sem, příkop tam, do toho nějaká ta jáma nebo 45° svah. Vaše auto by to už dávno vzdalo, ale Tatra ne. Tahle těžkotonážní kráska by vás provezla i peklem, kdyby na to přišlo. Chopte se volantu a projeďte všechny nástrahy na trati. Občas si budete připadat jako na horské dráze, jindy vůbec neuvidíte před sebe a prostě to risknete. Buď to vyjde, nebo… Nebo to vyjde, vždyť tohle je Tatra! Tak nasedat a jede se!

Stupeň adrenalinu podle Richarda: 7/10

Sedíte, jenom si tak pomaličku popojíždíte… To přece nemůže být žádný adrenalin… Dokud nesedíte v 17tunovém kolosu a nejedete do tak prudkého svahu, že před sebou vidíte jenom nebe. Často jsem zažíval pocit, jako když na horské dráze vyjedete na místo, kde se koleje zalamují kolmo dolů. Tatra budí respekt už sama o sobě. Obrovský volant, řev motoru, úplně jiné řazení a náhon 8 × 8. Pro mě by byl zážitek už jenom jet s ní po silnici, natož v tomhle terénu.

Richard, krotitel 17tunového mostra

Dobré vědět

  • Jezdí se v Ostravě.
  • Jízdu můžete absolvovat i bez platného řidičského průkazu.
  • Minimální věk řidiče je 18 let.
  • Minimální věk pro spolujízdu je 10 let.

Tak který adrenalinový zážitek vás zvedal ze židle už při čtení? Co zkusíte jako první? Ať už to bude rychlá jízda, létání, nebo střelba, přejeme vám spoustu vzrušení a zábavy.

Ukázat všechny adrenalinové zážitky

Jak se vám článek líbil?

Sandra Soukupová

Co bych vám na sebe tak práskla? :) Mám ráda zmrzlinu, cestování, hory, jízdu na kole a lego. Jako malá jsem chtěla být zpěvačkou, právničkou, doktorkou, majitelkou restaurace nebo třeba popelářkou. Nakonec vyhrálo psaní a nelituji, protože mně i čtenářům rozšiřuje obzory, což je skvělé. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru