Kino a večeře je klišé? Testujeme, kam na neobyčejné rande v Praze

Kino a večeře je klišé? Testujeme, kam na neobyčejné rande v Praze

Kája a Týnka 12. 2. 2020

Valentýn v Praze? Oslavte ho se svou drahou polovičkou rafinovaněji než klasickou kombinací kino + večeře. Ať už jste čerstvě zamilovaní, nebo jste spolu téměř srostlí, máme pro vás super tipy, kam vyrazit. Bude jídlo, bude romantika a bude i zábava!

Všechna rande jsme osobně otestovali, takže od nás dostanete tipy z první ruky. A ať nenabízíme jen pohled z jednoho úhlu, na rande vyrazil pár, který je spolu čtyři měsíce, a dvojice, která brzy oslaví sedm let vztahu.

Co je podle nás best of? Rovnou celé balíčky

Jde o to, že i když může láska procházet žaludkem, takovou parádní večeři zvládne chlap zblajznout do 15 minut. A co pak? Samozřejmě kvalitní konverzace, ale co pak… Proto máme tyto bezva nabídky, ve kterých kromě jídla najdete i prima pobavení a hlavně nevšední zážitky.

Závod na motokárách a burger v cíli

Týnka se svým přítelem Liborem jsou spolu sice krátce, ale spoustu zážitků už mají za sebou. Tentokrát se rozhodli prověřit svůj vztah adrenalinem za volantem. Týnka se zpočátku bála, ale hnala ji Liborova hláška, že ženy za volant nepatří, a chtěla dokázat pravý opak. Navíc už před začátkem jízdy byla vyřknuta sázka, že kdo prohraje, platí pivo. A to by bylo, aby se ženská jen tak vzdala!

Do arény se dostanete lehce MHD i autem. Nachází se kousek od OC Zličín, a tak můžete vyrazit metrem nebo autobusem a mít jistotu, že to vyhrané pivo bude. Pokud pojedete autem, zaparkujete přímo před vchodem. Uvnitř arény procházíte nejdříve tunelem, kde je stylové graffiti, a tak přichází čas na první selfie na památku.

Při příchodu do arény se Týnka trošku lekla, protože motokáry opravdu sviští. Strach ale rychle opadl díky krátké instruktáži, během které se dozvěděli, že vše monitorují mobily obsluhy, a když vidí, že by se mohlo něco přihodit, ihned zakročí a motokáru zpomalí. Následoval výběr helmy, nasazení kukly a nasednutí do motokáry. Pak už to byla jen zábava. Jedna, druhá, třetí jízda a Týnka se víc a víc cítila jako ve filmu Můj auťák brouk. No a Libor? Pro něj to byla prostě jedna velká jízda.

Po adrenalinu jim docela vyhládlo. Naštěstí tato zábava a rande nekončí. Balíček obsahuje i skvělé burgerové menu, které váš zážitek dotáhne k dokonalosti. Přímo od svého stolu navíc můžete sledovat dráhu, tudíž se cítíte i jako VIP na opravdových motokárových závodech. No prostě, stručně a jasně, byl to zážitek, jak se sluší a patří, a rozhodně ho všem doporučují.

Tip: Pokud neseženete hlídání pro své milé ratolesti, můžete je vzít s sebou, je tu pro ně dětský koutek.

Luxus na Vltavě: plavba spojená s rautem

Když vyrazíte na rande na večeři, tak máte za 5 minut snězeno a jdete domů? V tomhle případě je plavba lodí ideální. Alespoň v zimě máte jistotu, že vám protějšek neuplave. Štěpa s Kájou se to rozhodli otestovat, a jelikož je to láska jako trám, je co slavit. Vydali se rovnou na luxusní plavbu s rautem a živou hudbou. Skvělé je, že nástupní můstek č. 5 je hned u zastávky Právnická fakulta, a tak se nemusíte bát, že byste v půlce února cestou na loď zmrzli. Hned po nalodění následoval welcome drink v podobě prosecca.

Loď vyplula a hudba začala hrát. Zpěvačka zpívala i známé zamilované písně jako například Shallow z romantického filmu A Star Is Born. Jelikož je brzy tma, tak z lodi můžete obdivovat nasvícenou Prahu. Proplouváte pod Karlovým mostem a cesta vede až na Barrandov, tudíž se dostanete i ke břehům, které běžně k vidění nejsou. Cestou můžete vidět například Pražský hrad, Vyšehrad, Rudolfinum, Národní divadlo a další z mnoha krásných památek.

Ale počkat, teď to nejlepší! Na začátku plavby se občerstvíte pečivem s výtečnou pomazánkou a pak se již otevřou rautové stoly. Můžete vyzkoušet různé druhy sýrů, paštik, ovoce a zeleniny, sladkých dezertů, ale také si pochutnáte na klasice, jako je například guláš, řízečky, zapečené brambory, dokonce se můžete zahřát i teplou polévkou. Raut je otevřený po celou dobu plavby, a tak kdykoliv máte na něco chuť, můžete degustovat a degustovat. Vyberou si i vegetariáni, v nabídce byla například zapečená zelenina.


A kuriózní místo, kam se jen tak nedostanete? Komora! Ne ta doma, ale ta plavební, kterou loď projíždí. Jak to celé probíhá, můžete sledovat venku ze zádi lodi a vyfotit se třeba jako Jack a Rose na Titanicu. Plavba trvá 3 hodiny a je to skvělý zážitek. Celých 180 minut si vychutnáte od začátku do konce.

Tip: U vedlejšího stolu proběhla i žádost o ruku. Je to velmi romantické, a pokud přemýšlíte o místě, určitě stojí za zvážení. Přece jen, kde jinde začít plavbu společným životem?

Po bruslení svařák a vyhlídka z Žižkovské věže

Potřebujete vyrazit někam ven? Jenomže taková chladná procházka Prahou, to člověka na Valentýna nevytrhne. A tak se Kája se Štěpou rozhodli vyzkoušet bruslení pod Žižkovskou věží. Dokonce mají v ceně balíčku i svařák na zahřátí a vstup na vyhlídku. Největší výhodou je, že na bruslení si můžete zajít i jen tak, když půjdete okolo, půjčení bruslí je v ceně balíčku. Škála velikostí je velká, mají tu brusle od 35 do 48. 

A teď už jen na led! Kdy jste na něm stáli naposledy? Kája se Štěpou se shodli, že to už nějaký ten pátek bude. A tak byly jejich začátky bruslení celkem vtipné. Smějí se jeden druhému, drží se mantinelu, protože člověk si přece jen není jistý v kramflecích. Po několika minutách se už ale ruku v ruce prohánějí po ledě.

To ale ještě není všechno. Vzhůru na věž! Vyjeli výtahem a jak se na displeji zvyšovala čísla pater, tak stoupalo i jejich vzrušení. Přece jen, kdy člověk vyjede 93 metrů nad Prahu. Vystoupili z výtahu a zamířili rovnou na vyhlídku. Wow! Chvíli se kochali, ale jelikož se jim ještě z bruslí klepaly nohy, uvelebili se v kulatých závěsných houpačkách. Tam si chvíli povídali a pozorovali noční Prahu. Prostě jako v oblacích.

Tip: Zakoupit můžete i voucher na koktejl nahoře na věži, případně rovnou na pětichodové valentýnské menu.

Dvojité rande: bowling a burgery nejen pro vítěze

Že rande ve dvou je nuda? Jestli máte další pár, se kterým trávíte dovolené a jste nerozlučná parta, tak na Valentýna vyrazte společně, třeba právě na bowling. Můžete hrát pár proti páru nebo dát klání muži vs. ženy. Kája s Týnou se rozhodly vyzvat Štěpu a Libora na souboj. Sázka zněla jasně: kdo prohraje, platí panáka. To už je samozřejmě na vás, jakou sázku a jestli vůbec vymyslíte. Oni se ale hecli a dali se do boje.

Po prvních pěti hodech to vypadalo nerozhodně, pak ale nastal zvrat. Kája s Týnou to dokoulely až do zdárného vítězství. Klukům ukápla slza a nezbylo než zajít pro panáky. Cenou útěchy však byla večeře, která je součástí celého balíčku, a tak si hned po bowlingu pochutnali na výtečných burgerech.

Pokud byste potřebovali, aby vám po burgerech ještě slehlo, ideální je procházka Ladronkou, ve které se areál nachází.

Morava v Praze! Folklorní show a večeře

Vzhůru na Moravu! Nemáte celý víkend? Nevadí! Bude vám stačit jeden večer. I tentokrát vyrazily oba páry společně. Jelikož nebylo jednoduché shodnout se na termínu, kdy zajet na Moravu, rozhodly se zažít Moravu v Praze. K tomu jim dopomohl balíček z Folklore Garden. Tento moravský skvost se nachází u zastávky Hlubočepy, jezdí sem hned několik tramvají a hned pochopíte, proč je lepší do Folklore Garden vyrazit MHD. Za cihlovým zámečkem se totiž nečekaně skrývá roubenka, ze které uslyšíte cimbál a cinkání skleniček.

Hned na přivítanou dostanete výbornou medovinu. Víno a pivo tu teče proudem, a to doslova, protože je v ceně balíčku neomezená konzumace. Nemusíte se bát, že by vás nechali nalačno, vždyť to se ani na Moravě stát nemůže. Ochutnáte domácí pomazánku, skvělé pečené maso s pečenými brambory, ale třeba také grilovanou zeleninu. Připravení jsou také na sladkomily. Tečkou na konec je štrúdl jako od babičky.

Týna s Kájou si mohly vyzkoušet mazurku, kterou tančily naposled ve školce. Co se dá dělat, když kluci řekli na vyzvání k tanci jasné „ne“? Na tanec holky vytáhli krojovaní tanečníci. Štěpa s Liborem však nezůstali jen tak sedět, byl totiž k dispozici vozembouch, což byla jasná výzva. Celý program trval 3 hodiny, ale uteklo to jako voda. Odjížděli úplně nadšení a plní dojmů.

Tip: Pokud máte známé, kteří přijeli do ČR třeba jen na víkend, a nestíháte je vzít na Moravu, určitě s Folklore Garden nešlápnete vedle. Celý program je totiž také v angličtině, takže se nemusíte bát, že by někdo nerozuměl.

Jak se vám článek líbil?

Kája a Týnka

Dvě kamarádky, které jsou tak moc jiné, až jsou stejné. Chápete? My ano. Dala nás dohromady právě práce ve Slevomatu a už bez sebe nedáme ani ránu. Jsme velvyslankyně zákazníků a právě pro ně se snažíme hledat ty nejlepší nabídky. 

Nahoru