Trendy Vánoc: ženy preferují zdravou výživu, muži komiksové motivy a adrenalin

Zapomeňte na hubnutí – tradiční postupy, jak udržet štíhlou linii, jsou pasé. Letos se ženy nejvíce zajímají o vše spojené se zdravou životosprávou. Mezi nejčastěji skloňované pojmy patří super potraviny, bezlepková strava či detoxikace organismu. Muže naopak táhnou věci spojené s komiksem, zejména v módních doplňcích, a adrenalin. Vyplývá to z předvánočních trendů společnosti Slevomat.

Přestože hubnutí patří mezi tradiční šlágry a jedny z největších témat, které ženy řeší. Klasické diety jsou tak trochu pasé. Aktuálním trendem jsou správná životospráva a kvalitní výběr potravin. Ředitelka největšího slevového portálu Marie Chytilová k tomu doplňuje: “Letos jsou obecně hitem produkty zdravé výživy, potraviny související s bezlepkovou dietou, podpůrné prostředky pro detoxikaci organismu a péči o zevnějšek, které nahradily produkty na podporu hubnutí. Ty byly trendem v minulých letech.”

Na vzestupu jsou i biopotraviny, superpotraviny (tedy ženy se nejvíce zajímají o semínka chia, quinoa či amarant) raw ječmen či detoxikační kúry. Na pomyslné druhé příčce jsou pak šlágry loňského roku jako masáže a wellness pobyty. Na třetí příčce pak zážitkové aktivity, například populární únikové hry a pobyty pro celou rodinu v aquaparku.

“S blížícím se koncem roku jsou na vzestupu také prodeje permanentek do fitness center, na jógu či jiná cvičení. Největší zájem o tyto aktivity však bývá na přelomu roku s tím, jak si lidé dávají novoroční předsevzetí, ” doplnila Chytilová.

Muže lákají superhrdinové a adrenalin

Jaké jsou letošní hity Vánoc mezi dárky pro muže? Díky stále rostoucí popularitě komiksových hrdinů nejen v kinech, se tento trend přesouvá i do výběru dárků. “V oblibě jsou letos kromě klasických módních doplňků i různé doplňky do bytu a kuchyně s motivy komiksových postav, ” upřesnila Chytilová s tím, že hned poté je největší zájem o adrenalinové zážitky jako například lety balónem nebo letecké simulátory jako například iPilot.

5. prosince 2015