Existují trojice, které jsou i extravagantním gurmánům svaté: Hladká mouka – vejce – strouhanka a chleba – řízek – chleba.
Zajděte si do Hotelu Alfred*** na jedno z nejpopulárnějších českých jídel – celý kilogram dozlatova smažených a šťavnatých řízků v tradičním trojobale. Vezměte s sebou partu jedlíků-labužníků a hlasujte, zda si dáte porci z ryze vepřovou, kuřecí nebo ji spravedlivě rozdělíte na 500 a 500 g.
Těšte se, že vám naservírují:
1 kg smažených řízků – vepřových, kuřecích nebo půl na půl
Kyselé okurky
Ošatku čerstvého pečiva
Couvert
Vynálezce lahodného trojobalu
Smažený řízek v trojobalu patří mezi deset nejtypičtějších českých jídel. Poprvé ho ochutnal český šlechtic a rakouský maršál Jan Radecký. Už v mládí miloval milánskou specialitu – telecí řízek smažený ve strouhance a parmazánu.
Jeho osobní kuchař ovšem jednou sýr nesehnal a nahradil ho hladkou moukou a vejcem. Trojobal byl na světě a výjimečně dobrým ho shledal i císař František Josef I.
K jídlu si nezapomeňte objednat plzeňskou dvanáctku nebo si zamluvte víno z kvalitní a bohaté hotelové vinotéky. Zbude-li vám místo na dezert, nahlédněte do jídelního lístku.
Interiér hotelu je okouzlující a vyladěný do nejmenších detailů. Hotel naleznete v obchodní části města. Na jedné z nejrušnějších karlovarských ulic představuje oázu klidu, vybraného stylu a chutí.