







Ať si říká, kdo chce, co chce, staročeské slovíčko „včil“ musí být příbuzné s „chilli“. Pálivost chilli vás přece nenechá na pochybách, že žijete tady a teď.
Zkuste 100% přírodní šťávu Mayapan chilli z papriček odrůdy habanero, která patří mezi ty nejpikantnější vůbec. Tekutinou ohnivé barvy a ohnivé chuti oživíte jakékoli jídlo, jen pozor – přiměřeně.
Jedna lahvička obsahuje 700 kapek, přičemž už jedna jediná udělá z normálního jídla příjemně pálivou záležitost.
Šťáva se lisuje za studena. Uchovává vitaminy si proto vitamíny A, C, B, karoten, železo a vlákninu. Pomáhá jako prevence proti migrénám, srdečně-cévním onemocněním, podporuje metabolismus a hubnutí.
Jedná se o přírodní produkt bez chemických a konzervačních látek, barviv, aromat, zahušťovadel a glutamátu. Na konzervaci je tu použita výběrová mořská sůl a to v minimálním nutném množství, které dá zároveň šťávě jiskru.
Jaký je rozdíl mezi červeným a žlutým habanerem a co čeho se která šťáva hodí?
Červená varianta má 500–600 000 pálivých jednotek, čímž se řadí, mezi chuťově a pálivosti, nejintenzivnější chilli odrůdy na světě. Výborně se hodí na pečené a grilované maso, pizzu, hranolky, do hamburgerů, baget, na ťěstoviny, k pečivu, do gulášů, vývarů, ale i do pomazánek, marinád a dipů. Žlutá varianta má kolem 300 000–400 000 pálivých jednotek. Má výrazně žlutou okouzlující barvu, jemně nasládlou až ovocnou chuť a vůni. Je ideální k delikátním jídlům jako jsou sýry, ryby, mořské plody, houby, tofu, klíčky, do rizot, salátů a také k sladkým, zhusta čokoládovým pochoutkám. |