Zatímco staří Keltové uctívali býka jako symbol odvahy, dnešní gurmáni zase vyznávají kult steaku ze špičkového hovězího.
Vydejte se za vůní dokonale připraveného masa do Restaurantu Kelt, kde se šéfkuchař specializuje na steaky všech druhů. Dnes můžete zakrojit do šťavnatého fláku z mladého býčka.
Odhadněte své síly a vyberte si, na jak veliký kus masa se cítíte – 200g nebo 300g.
Co se bude podávat:
200 nebo 300g steaku z hovězího australského ořechu – tato část neobsahuje tuk, steaky jsou díky tomu zvláště šťavnaté.
Maso je prudce opečené z obou stran, kvůli zachování šťavnatosti. Bifteky pocházejí z mladých býčků, jejichž maso patří mezi nejdelikátnější.
Před tepelnou úpravou každý biftek několik dní zraje v konstantní teplotě 1–2°C.
Dobrou baštu spláchněte točeným pivem, dát si můžete Plzeň, Gambrinus nebo nealkoholický Birrel.
Z nápojového lístku si ale vyberou i milovníci vína nebo destilátů. Nechybí ani široký sortiment nealka a dobrá káva, kterou oceníte třeba k moučníku.
Mezi speciality restaurace Kelt patří právě steaky z argentinského a australského hovězího, norský losos a tygří krevety. Samozřejmostí jsou stoprocentně čerstvé a kvalitní suroviny.
Veškeré pokrmy jsou připraveny i servírovány s láskou k práci a profesionálním přístupem. Díky tomu se Kelt poprávu chlubí pověstí jedné z nejlepších steakových restaurací široko daleko.