Potká se červená řepa, žampion a jarní cibulka… To není začátek dobrého vtipu, ale příslib mimořádně delikátního zážitku!
Poznejte veganskou kuchyni té nejvyšší kvality v restauraci LoVeg na pražských Hradčanech. Naservírují vám zde 4chodové speciální menu, které potěší nováčky i zkušené vegany.
Veganská kuchyně si získává stále více příznivců. Někteří oceňují nejvíce její etický rozměr a fakt, že tělo může díky ní využívat energii jinak než trávením, jiným vyhovuje především její lehkost a netradiční nové chutě.
Degustační menu pro dva obsahuje:
Předkrmy
krevetový salátek (rostlinné krevetky v jemně česnekovo-sojovém dresingu na lůžku z čerstvého salátu nebo carpaccio z pečené červené řepy sypané veganskou mozzarelou, lístky rukoly a karamelizovanými ořechy
Polévky
zeleninový vývar s řasou wakame a sezamovým olejem
Hlavní jídla
thajské kokosové curry s jasmínovou rýží – směs žampionů, tofu, sladkého hrášku a jarní cibulky s kokosovým mlékem na kari, zakápnuté limetkovou šťávou + salátek králů „Love Vegan”
Dezerty raw (nepečený)
RAW (nepečený) cheesecake nebo mrkvový dortík
Nápoje
2× 0,5 Bio točené pivo Regent nebo 2× 0,15 l domácí víno
Přečtěte si na blogu, jak podnik hodnotí naše recenzentka
„Jídlo bylo výborné. Upozorňuji, že jsem „masožravec“, ale občas nepohrdnu nějakou změnou a vyzkouším i jídla, která běžně moc nejím. Veganská jídla v této restauraci jsou opravdu chutná, nápaditá, barevná a oku lahodící. Prakticky všechna jídla jsou vhodná i pro děti, až na pár pálivých výjimek. Ve veganské variantě je možné ochutnat i českou klasiku, a to svíčkovou či guláš.
Jídla v degustačním menu jsou dobře zvolena. Předkrm byl dobrý, nic mu nemohu vytknout. Polévka na můj neveganský vkus obsahovala příliš mnoho poměrně tvrdých řas, ale jinak dobrá. Naprosto unikátní byl salát, který byl křehký, chuťově vyvážený a pestrý. Hlavní chod byl také výborný a stejně tak i dezerty. Cheesecake vřele doporučuji ochutnat! K pití je možné objednat výborné točené bio pivo Regent a z nealkoholických nápojů mohu doporučit domácí limonády, které je možno i posvačit, protože jsou opravdu husté.
Celkově mohu restauraci jen doporučit. Rozhodně si přijdou na své i ti, kteří zrovna nejsou pravými vegany a chtějí zkusit něco nového. Rodiny s dětmi budou jistě také spokojené, jen je problém překonat schody. Nicméně kvalita jídla a prostředí jistě vyváží problémový přístup."
Restaurace se dostala také do hledáčku celosvětového webu Happycow.net, který je tradičním průvodcem zdravého a etického stravování a života. Podívejte se na reportáž (anglicky, od 7:12):
Delší návštěvu absolvoval a natočil také Igor Chaun: