Kdyby hovězí pokrm Stroganoff nevymysleli Rusové, ale Poláci, jmenoval by se Stroganowski. Pokud by jej poprvé servírovali Indové, nazýval by se Stroganovedi. Švédové by jej servírovali jako Stroganersen a Řekové Stroganopoulos.
Stejně jako rozmanité názvy, může mít hovězí svíčková á la Stroganoff také své regionální chuťové podoby. Přijďte vyzkoušet českou variantu, a to do návštěvníky oblíbeného restaurantu Septim v Praze Vršovicích.
Dnešní voucher zahrnuje:
2× porci svíčkové Stroganoff (100 g)
2× přílohu dle výběru (200 g)
dekantované červené víno ve džbánu z Valtic (0,75 l)
Svíčková Stroganoff je připravována z hovězího, které je nakrájeno na kousky a servírováno s omáčkou, smetanou nebo šlehačkou.
Restaurace Septim vaří českou i mezinárodní kuchyni, návštěvníci mohou ochutnat archivní vína, ale také například keňskou kávu nebo domácí pečivo. Prostory jsou chodbou rozděleny na kuřáckou a nekuřáckou část. Přes poledne funguje služba rozvozu obědů.