139 Kč za láhev archivního vína. Veltlínské zelené 2001 PS, Ryzlink vlašský 2002 KAB a Veltlínské zelené 2003 PS. Kvalita s 52% slevou!
Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce
Už to asi vidím – je to na Hybešově ulici?
Ještě mám jeden dotaz. Kde přesně je odběrní místo pro město
Brno?
Děkuji
Dobrý večer, zakoupil jsem 5voucherů a víno bych si vyzvednul v pondělí 20.6. Jen bych chtěl poradit jakým způsobem víno převést,aby zůstalo stejné a nezměnily se ani jeho vlastnosti.Jak dlouho může být převážené v autě v tomto slunném počasí? Jak předejít unehodnocení? Děkuji za odpověď
Dobrý večer Ládyne.
Napište nám prosím na e-mail uvedený na voucherech: archivvin@seznam.cz,
o která vína z nabídky máte zájem a kde byste si je chtěl vyzvednout (
Praha, Brno, Dobré Pole nebo poslat poštou… ).
S ohledem na logistiku vyzásobení odběrních míst potřebujeme znát počty
jednotlivých druhů vín, abychom je mohli po ukončení akce v dostatečném
množství na odběrní místa přivézt.
Po odsouhlasení zaplacení voucherů budou vína
k odběru na Vámi zvoleném místě od středy 22.6.2011.
Na převoz vína Vám postačí vzít si např.novinový papír
a do několika vrstev víno zabalit. Ideální by byla termotaška, prodává ji
většina marketů u pokladny.
Obecně, čím dříve bude víno v kvalitních skladových podmínkách
u Vás doma, tím lépe pro ně i pro Vás při následné konzumaci :-) .
S pozdravem
Pavel
Dobrý den,
proj jsou láhve zasypané cihlovým prachem? Jak je možné, že krásné
čisté korky vypadají, jakoby byly láhve naláhvované minulý týden.
Děkuji za odpověď
Pořád jsem si říkal, co je na těch fotkách divného…
Martine, odpověď naleznete u předchozího dotazu Michala, na který jsem
již odpověděl.
S pozdravem
Pavel
Lze vína vyzvednout i v Dobrém Poli nebo jen v Praze a Brně?
Dobrý den Michale.
Po domluvě mailem nebo na telefon ( vše je uvedeno na voucherech
i stránkách ), je samozřejmě možno vyzvednout si proti kódu
zaplaceného voucheru víno v Dobrém Poli.
Současně Vám odpovím na pochybovačnou otázku, kterou pokládá Martin a
Vám se zdá, že je něco na fotkách divného.
Láhve leží od doby svého naplnění na jednom místě v archivním sklepě,
který byl postaven před více než 100 lety. V té době, tak jako dnes,
byli lidé chudší a bohatší. Podle toho stavěli jak uměli a kolik měli
peněz. Klenby většiny sklepení jsou z dražšších tvrdých ostře
pálených cihel, některé klanby majitelé postavili z toho, co jim přišlo
pod ruku. Zub času se tak právě na klenbě našeho archivního sklepa
podepsal a z méně kvalitních cihel se uvolňují drobné kousky ( antuka ),
které spolu se šupinkami vápence ( cicvár ) volně padají dolů na
uložené láhve a vytvářejí tak patinu, která je na fotkách vidět.
Zátky, kterými bylo víno v láhvi uzavřeno jsou velmi kvalitní, dlouhé
s lepenými ploškami přírodního korku, proto víno z láhve neprolíná a
zátka zůstává na povrchu suchá díky klima, které ve sklepě panuje a
neulpívá na ní spad z klenby.
V žádném případě nemáme zájem zákazníka šidit,
každému nabízíme možnost do archivního sklepa zavítat, případně
i posedět a zdegustovat nabízená vína, přesvědčit se na vlastní
oči.
Věřím, že moje odpověď Vás i pana Martina uspokojila a jsem
s pozdravem.
Pavel
Nevím jak Martina, ale mě odpověď uspokojila a jsem rád, že tomu tak
je. Jednou z nejdůležitějších vlastností v obchodním styku je pro mne
vzájemná důvěra mezi obchodními partnery!
Děkuji!
Dobrý den, měl bych 2 dotazy.
- Píšete, že vína dozrála do cukernatosti 20–22 NM a obsah alkoholu je
11,8 až 12,5 %. Jsou tyto parametry dostatečné, aby si víno udrželo svou
kvalitu po dobu 10 let? Navíc Ryzlink vlašský 2002 KAB (kabinet) –
suché bílé se mi zdá vzhledem k svému potenciálu nevhodný k archivaci.
Vína zařazená jako „kabinetní“ mají nižší zbytkový cukr (myslím
nejméně 19).
- Měl jsem možnost hovořit na degustacích a koštech s mnoha vinaři a
podle většínového názoru je potenciál moravských vín pro zrání max.
6–8 let a to musí být výjimečné kvality. Nejsou tedy tato vína trochu za
zenitem?
Děkuji za Vaše odpovědi.
Dobrý den Davide.
Víno je nápoj, u kterého nemůžete nikdy s jistotou tvrdit podle
parametrů hroznů použitých k výrobě, že bude mít kvalitu za tři, pět,
deset let
takovou nebo jinou. Je předpoklad, že při dobré cukernatosti, správném
obsahu kyselin a kvalitně odvedené práci ve sklepě má víno určitý
potenciál zrát do očekávané kvality.
Mohu Vám garantovat, že i vína, o kterých se obecně tvrdí, že nemají
větší potenciál než 3 až 5 let a nejsou k archivaci nejvhodnější
díky odrůdě hroznů z nichž byla vyrobena a cukernatosti při které byly
hrozny sklizeny, se mohou tzv. ukázat
a být velmi pitelná i po 10 letech.
Příkladem takového vína je např. i Muškát moravský 2001 KAB z naší
nabídky, který sice v akci nemáme, ale kvalitu tohoto vína, které je i po
10 letech zrání v kondici, ocení každý milovník dobrých vín.
Věřím, že jsem Vám na Vaše odborné dotazy odpověděl dostatečně,
ostatně kvalitu těchto archivních vín můžete po dohodě termínu
vyzkoušet při osobní návštěvě přímo u nás.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Pavel
Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď. Muškát moravský 2001 KAB musí být skutečně
velmi dobrý a kvalitou jste si určitě jisti (koresponduje i cena :-)). Na
Mikulovsko jezdím poměrně často. Jistě se naskytne šance některá vína
přechutnat a pobavit se o jejich kvalitách. Myslíte, že by bylo teď
možné, alespoň rámcově k jednotlivým vínům uvést základní
analytický rozbor? Přeji Vám hezký den.
Nepřemýšlel jste ucházet se o místo testovače slev?myslím,že by jste byl idealní kandidát…
Davide, omlouvám se, ale Váš dotaz ohledeně základní analytiky byl
přiřazen k otázce jiného účastníka diskuse, proto jsem jej
přehlédnul.
Zbytkové cukry těchto archivních vín se pohybují
mezi 1,7 až 3,6 g/l, kyseliny veškeré jsou mezi
5,7 až 6,9 g/l, alkohol od 11,8 do 12,6 % obj. u jednotlivých partií
stejné odrůdy ( vína jednotlivých odrůd nekvasila v jedné nádobě …
).
Vína překoštováváme v nepravidelných intervalech, ale velmi často,
neboť nám dělá tato činnost opravdu radost :-) !
Ozvěte se, jakmile budete kolem Mikulova a domluvíme se na případné
návštěvě.
S pozdravem
Pavel
Dobrý den T., …
Neměl jste na mysli mě, že ne… ?
Děkuji za ta data. Vouchery zatím vynechám, ale doufám, že budu mít možnost se u Vás zastavit a některá vína společně přechutnáme.
Ne a Vy?
Dobrý den, mohu zakoupit vouchery teď a vína objednávat průběžně až do konce září? Nevím, jestli některé vouchery nedaruji, tudíž ať si každý pak zvolí, jestli si pro ně dojde nebo si je nechá zaslat poštou.
Dobrý den Evo.
Nic Vám nebrání zakoupit vouchery nyní a víno si vyzvednou do konce
platnosti voucheru. Doporučuji Vám ale druh vína, který v akci nabízíme
upřesnit co nejdříve, neboť počet kusů je omezen a mohlo by se stát, že
při pozdějším upřesnění objednávky nebudeme mít požadované archivní
víno již v nabídce.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Pavel
Bylo by možné zde napsat základní analytiku k jednotlivým vínům? Cukry, kys., alkohol. Kdy byla vína naposledy přechutnána? Děkuji Vám za odpověď.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možné víno ještě doma uchovat delší dobu a
za jakých podmínek. Nebo je nutné ho co nejdříve spotřebovat.
Děkuji
Dobrý den Lucie.
Archivnímu vínu je samozřejmě nejlépe v klimatických podmínkách sklepa,
kde jsou minimální teplotní výkyvy, tma a láhve leží
tak, jak byly před lety uloženy.
Na kvalitu vína nemá zásadní vliv šetrná přeprava
a následné skladování ve vhodných podmínkách, pokud nehodláte láhev
v nejbližšší době otevřít.
O šetrnou přepravu a uložení v místě, kde si víno můžete vyzvednout,
se postaráme my.
Vám doporučuji uložit víno na chladném, tmavém místě tak, aby láhev
ležela. Neměla by to být lednička, ve které je teplota nastavena pod 8 st.
C
a kterou velmi často otevíráte.
Ideální je tmavé místo s teplotou kolem 12 až 16 st. C.
Pokud se Vám podaří tyto podmínky dodržet, můžete víno skladovat delší
dobu.
S přáním hezkého dne
Pavel
Zakoupil jsem nabídku vína a nepřipsali se mi kredity za nákup. Platil jsem kreditní kartou. Vaucher přišel v pořádku. Stav kreditů je 0.
Dobrý den,
napište nám prosím na email slevy@slevomat.cz a
přidejte email, ze kterého u nás nakupujete. Prověříme to. Díky.
Dobry den, jak dlouho toto provereni obvykle trva?
Mam stejny problem, poslal jsem email a zatim marne cekam na jakoukoli
odpoved.
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Dobrý den pane Pavle,
máte vín opravdu dostatek? Když se dívám na počet zákazníků, kteří si už slevu objednali, mám pochyby o tom, zda se nakonec dostanu opravdu ke všem třem vínům, které nabízíte a z nichž bych ráda každé ochutnala.
Dobrý den paní Jano.
Do akce jsme nabídli takové množství, abychom uspokojili všechny milovníky dobrého vína.
Nepředpokládali jsme ( dnes vidíme, že správně ), že by byl zájem pouze o jeden druh vína, ale přiznám se, že kdyby se nyní objednával už jen např. ....... ( nemohu prozradit :-)..), tak bychom museli sáhnout do železné rezervy.
I když nemyslím, že by tato situace nastala, doporučuji, abyste neváhala, akce končí v neděli.
K dalšímu Vašemu dotazu: adresu jste si našla, pouze chci upozornit na ztíženou možnost zastavení přímo před vinotékou :-(. momentálně
je zde umístěna kvůli probíhajícím stavebním pracem značka Zákaz zastavení.
S pozdravem
Pavel