Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Laserová operace obou očí metodou Femto-LASIK

4,8 / 5 SOMICH Karlovy Vary  (mapa) 38 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Blanka

Dobrý den.Je mě 57 let a mám tuto oční vadu:
Dálka: pravé oko: +4=1,75 – 15 stupňů
levé oko: +4,5=2,5 – 155 stupňů
Blízko: pravé oko: 6,25=1,75 – 15 stupňů
levé oko: 6,75=2,5 – 155 stupňů
Je u mě zákrok možný? A s jakým výsledkem za Vámi uváděnou cenu? Nebo bude třeba něco připlácet?
Děkuji.

MUDr. Pavel Studený, primář očního centra SOMICH

Dobrý den,
laserový zákrok možný je, ale dobré vidění zajistí pouze na dálku, do blízka se vidění zlepší pouze částečně. Ve Vašem případě s ohledem na věk a relativně složitou vadu by možná vhodnějším řešením bylo odstranění Vaší čočky a implantace multifokální torické nitrooční čočky. Po této operaci, pokud vše proběhne úspěšně, by jste měl dobře vidět bez brýlí jak na dálku , tak i do blízka. Ceny těchto zákroků jsou bohužel vyšší – kolem 30.000 Kč za jedno oko.
Další možností by bylo kombinovat laserovou operaci s implantátem KAMRA, který rovněž umožní vidění do blízka, nicméně opět prodraží zákrok o zhruba 30.000 Kč. Všechny uvedené zákroky je možno podstoupit na našem pracovišti, každopádně nabízím konzultaci a detailní vysvětlení všech zmíněných metod.
s pozdravem

David

Dobry den.Da se naplanovat predoperacni vysetreni a operace na stejny den?Je moznost ubytovani na Vasi klinice a naplanovat kontrolu na druhy den? Dekuji

M.Studená, Oční klinika SOMICH

Dobrý den,
předoperační vyšetření + zákrok lze provést v jeden den. Ubytování pro Vás můžeme zajistit v některém z nedalekých penzionů nebo hotelů v K. Varech (cena za noc od cca 850,–Kč/jednolůžkový pokoj) a následně provést druhý den kontrolu. Ubytovací kapacitu přímo na naší klinice nemáme.
S pozdravem M.Studená

Petr Schwarz

Dobrý den – denně pracuji na pc, není to problém po operaci? Děkuji za odpověď

MUDr. Pavel Studený, primář oční centra SOMICH

dobrý den
vidění druhý den po zákroku zravidla ještě není zcela dokonalé, i když někteří naši pacienti již druhý den po zákroku do práce šli. Raději doporučujeme 3–4 dny volnější pracovní režim.
s pozdravem, Pavel Studený

Lucie D.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na objednací lhůty. Je možnost stihnout tento zákrok během příštího měsíce? Děkuji za odpověď.

MUDr., Pavel Studený, primář očního centra SOMICH

Dobrý den,
tím, že zákrok je velmi rychlý, můžeme technicky odoperovat velké množství pacientů. Z toho důvodu nejsou termíny limitovány čekací dobou a záleží pouze na pacientovi, kdy se rozhodne zákrok podstoupit. Operace ještě tento nebo příští měsíc není žádný problém.
Těším se na viděnou.
P. Studený

David

Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, jaká bude následná pracovní neschopnost ( každodenní řízení vozidla )?
Jaká je doporučená doba v klidu?
Může proběhnout operace na obě oči najednou?
Děkuji moc

MUDr. Pavel Studený, primář oční kliniky SOMICH

Dobrý den,
operaci provádíme takřka ve 100% na obou očích najednou. Pacienti zpravidla již druhý den relativně dobře vidí, nicméně pokud jste profesionální řidič, doporučuji několik dní dovolenou. Klidový režim není nutný, jen je v pooperačním období (několi týdnů) se nutné vyhnout mechanickému poškození oka (kontaktní sporty, mnutí oka, prašné prostředí atd.)
zdravím, P. Studený

Monika S.

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda mám vůbec šanci býti vhodným kandodátem, je-li mi teprve 25 a nemám děti. Říká se, že je tato operace doporučována starším klientům a zvláště pak po porodu, kdy se dioptrie mohou ještě nějak ustálit. Jsem krátkozraká (3 dioptrie na obou očích). Velmi děkuji za zodpovězení dotazu.

MUDr. Pavel Studený, primář oční kliniky SOMICH

Dobrý den. 25 let je ideální věk na zákrok. Těhotenství skutečně může lehce krátkozrakost zvýšit, i když při výši Vaší vady to příliš nepředpokládám. V případě změny po operaci je samozřejmě možná dokorekce. Čili můj názor : směle běžte do toho.
zdravím, P. Studený
S pozdrav

julie Š

Dobrý den,
děkuju za vysvetlení. Ráda bych se ještě zeptala zda tenhle zákrok mohu absolvovat těhotná. Žádné problémy nemám, vše probíha hladce, zdraví taky v pořádku až na oči :)
Vím,že nejaké zákroky se v těhotenství nedoporučujou,ale ne protože by byly škodlivé,nebo nebezpečné ale protože nik neprovádel testy na těhotných zda to opravdu neuškodí..jak třeba bielení zubu…
děkuju predem za informaci.

Pavel Studený, primář oční kliniky SOMICH

dobrý den.
Obecně si neumím přestavit mechanismus, kterým by mohl laserový refrakční zákrok mít vliv na těhoteství. Snad jen určitý stres, který nepochybně při operaci pacient má. Na druhou stranu někdy ale v těhotenství může dojít ještě k malé změně dioptrické vady. Z toho důvodu by možná stálo i za úvahu, zda operaci neodložit až na dobu po porodu.
zdravím,

Dagmar Řezníčková

Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně ceny. Tato cena 29.900,– je za zákrok na obou očích, ale bude se doplácet třaba za čočku, v případě dioptrii na dálku a cylindru?

Oční klinika SOMICH

Přeji dobrý den,
omlouvám se, ale moc nerozumím Vašemu dotazu.
Cena zahrnuje vše, co se zákrokem souvisí a je potřeba: vyšetření, samotnou laserovou operaci, po ní od nás dostanete balíček, který obsahuje potřebné kapky + léky, chránič na oči, informace a doporučení, jak se po zákroku chovat.
Pokud laserem odstraníme dioptrie na dálku+ cylindr, žádné čočky nebudete potřebovat…
Ještě můžete mít na mysli „krycí“ kontaktní čočku, která se někdy bezprostředně po laserových zákrocích (zejména met. PRK, Lasik) na 1 den až nekolik dnů používá?
Pokud je zákrok prováděn nabízenou metodou Femto-Lasik, krycí kontaktní čočka není potřeba a s ohledem na pooperační výsledky a zkušenosti našich pacientů se na naší klinice nepoužívá.
S pozdravem M.Studená, Oční klinika SOMICH

Marcela Vodseďálková

Jeeště jednou se zeptám, za tuto cenu se jedná o operaci obou očí?

Oční klinika SOMICH

Dobrý den,
ano, nabízená akční cena 29.990,– je za laserovou operaci obou očí provedenou metodou Femto-LASIK.
M.Studená, Oční klinika SOMICH

Linda Plášilová

Dobrý den,


měla bych dotaz ohledně doživotní záruky. Mám to chápat tak, že kdyby se mi oko zhoršilo, tak mi provedete operaci ještě jednou a zdarma? 


Děkuji za odpoveď
Oční klinika SOMICH

Dobrý den, paní Plášilová,
ano, je to tak. Doživotní záruka se vztahuje na případné další dioptrické dokorekce související s provedeným laserovým zákrokem, které by byly třeba v budoucnu.
Záruka se ale nevztahuje na další onemocnění oka, které se u pacienta někdy později vyskytnou a s absolvovaným laserovým zákrokem nesouvisí ( úraz oka, šedý nebo zelený zákal, presbyopie, záněty…)
S pozdravem
M.Studená, Oční klinika SOMICH

Júlia Števíková

Dobrý den,
není tahle operace moc drahá?určitě jsem j nekdy nekde videla v nabídce už levněji…kolik to stojí normalně?a vztahuje se na obě oči?děkuju J.

M.Studená, Oční klinika SOMICH

Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Standartní cena za Femto-Lasik obou očí je na naší klinice 50.000,– Kč, myslím, že levněji než za 29.990,– jako je naše současná akce na Slevomatu ji žádná klinika nenabízí. Nejmodernější metodu odstranění dioptrií Femto-Lasik nabízí v současné době jen 6 klinik v ČR, je to metoda kombinující použití 2 typy laserů: 

1. Femtosekundový laser, pomocí kterého se vytvoří určitý „kryt-poklička“ pro následné vybroušení rohovky. Poskytuje maximální komfort pro pacienta, minimilizuje bolestivost zákroku a urychluje hojení.
2. Poté následuje samotné odstranění dioptrií – vybroušení rohovky, které se provádí pomocí excimerovém laseru
3.Následně se pak „kryt-poklička -flap“ na odlaserovanou rohovku zase přiklopí
Vše je prováděno maximálně bezpečně, pomocí špičkové techniky. 


Za nižší cenu, než je 29.900,–, můžete absolvovat odstranění dioptrií určitě také, ovšem za použití pouze excimerového laseru (PRK). Tzn. výbrus oka proběhne napřímo, hojení je bolestivé a trvá podstatně déle. Tuto metodu nabízí mnoho klinik v ČR.
Někdy se také vytvoření „krytu-flapu“ provádí manuálně, tzn. lékař vytvoří flap na svrchní části rohovky ručně pomocí mikrokeratomu (metoda LASIK ap.), opět metoda levnější.
Danuše Herpe Jungmannová

Ráda bych se zeptala, zda je možné během jedné operace odstranit všechny tři vady najednou, tedy dalekozrakost, krátkozrakost a cylindr

Oční klinika SOMICH

Přeji dobrý den,
pravděpodobně máte na mysli presbyopii , tj. špatné vidění na blízko + mnohdy zároveň i na dálku (pokud již dříve, tj. v mladším věku člověk na dálku viděl špatně). Presbyopie (vetchozrakost) se objevuje zhruba po 40.- 45. roce věku. 


(Jinak jen pro upřesnění, pacient má oko buď krátkozraké nebo dalekozraké, případně má i zmiňovaný astigmatismus, ten může být i smíšený ( tj. v jednom směru je oko krátkozraké, v druhém dalekozraké). 


V případě, že trpíte presbyopií+ astigmatismem, lze vše vyřešit v jednom operačním zákroku.
Samotný Femto-LASIK je ale v tomto případě schopen odstranit pouze astigmatismus + dioptrie do dálky, dioptrie do blízka pouze sníží. Můžeme v rámci jednoho zákroku nabídnout kombinaci femtolaseru společně s implantací speciálního rohovkového kroužku – KAMRA, kdy se výrazně zlepší i vidění na blízko. Případně je možno vše řešit chirurgicky pomocí implantace torických multifokálních čoček.
Řešení pro Vás bychom určitě našli, je však velmi obtížné doporučit jej bez vstupního vyšetření lékařem a znalosti Vašich zrak.preferencí, zaměstnání atp.
S pozdravem M.Studená, Oční klinika SOMICH

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru