129 Kč za jemný tataráček z pravé hovězí svíčkové pro DVA. Chuťově vytříbená masová specialita s křehkými topinkami se slevou 50 %.
Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce
Dobrý den a tataráček jest již kuchařem vaším namíchán a nebo si ho mohu u stolečku namíchat sám?
Dobrý den, záleží na Vás, obojí je možné :-)
Dobrý den, je Vačice kuřácká nebo nekuřácká restaurace?
Kuřácká s nekuřáckou částí
Vačice je fajn, chodím tam pravidelně na oběd. Vaří dobře, někdy až
výborně, jen ty meníčkové polívky jsou nic moc.
Tataráku asi neodolám, ale beru jednoho na hlavu, snad to sníme :) Btw. co
k tomu dáváte za dochucovadla?
Děkujeme za pochvalu, té si velice vážíme :-)
Muzu jen podotknout, pivo děsné, obsluha se ani neomluví, protože asi neví jak načepovat, nepříjemný zážitek, nic víc.
Tomáši, máte namysli zelené pivo, nebo celkově? Taky jsem dnes měl to zelené pivo v jiné hospodě a jediné co k tomu můžu říci že bych to nepřál ani milenci své přítelkyně, hodně nepovedený vtip.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda budete mít zítra zelené pivo, využila bych hned voucheru na tataráček :-)
Zdravím, zelené břečky ze Starobahna je k tataráku škoda!
Dobrý den, dnes máme Zelené pivo Starobrno na čepu. Platnost voucheru začíná až po skončení dealu. Ale stavte se :-)
Historie tatarského bifteku, pochoutky ze syrového masa, sahá daleko. Do
doby, kdy Attila zvaný Bič boží, král spojených (patrně
mongolsko-tureckých) kmenů Hunů, žijících ve třetím století před
naším letopočtem na území dnešního Mongolska, vtrhl se svými hordami do
Černomoří a západní Evropy.
Attilovi muži rychlými a ničivými nájezdy pokořovali obyvatelstvo
dobytých území a vytvořili rozsáhlou říši se střediskem v dnešním
Maďarsku. Válečníci ale potřebovali nahradit hodně energie, kterou
vydávali během své zběsilé celodenní jízdy v sedle koní. Nezbývalo
než přizpůsobit tomu i jídelníček.
Jedli tak hlavně syrové libové hovězí maso, které nakrájené na sousta
uložili vždy ráno pod sedla. Maso pak bylo během dlouhé celodenní jízdy
dobře naklepáno, aromatizováno a nasoleno potem koní. V době jídla
k němu stačilo přidat už jenom trochu koření a bylo to. Právě při
tatarských nájezdech do Evropy se recept dostal až k nám.
Samotné slovo tatar, nebo původně „tartar“, má údajně kořeny
v ustrašeném oznámování příchodu těchto životu nebezpečných
nájezdníků. Jejich vpádu totiž vždy předcházel daleko slyšitelný a
zřetelný zvuk podobný „trrrrtrrrr“, který vydávaly nárazy četných
koňských kopyt o zem. Brzy se tento zvuk stal varovným slovem, vyslovovaným
už jako „tar-tar“.
Historie dále praví, že jednou jednoho hostinského v Hamburku napadlo
plácnout ten tatarský biftek na pánev a opéci. A hle, zrodil se
hamburger.
//http://www.asistentka.cz/node/12040
Myslim, ze to mel byt vtipek :D
Je to možné, každopádně neuškodí si rozšířit vědomosti z historie. :)
Nazev i samotny steak nema co delat s Moravou (a to jsem z Moravy) ale vaze se k tomu ponekud jiny pribeh. Kocovni lovci v oblasti Mongolska (tatari) si casto ukladali maso pobliz sedla kone aby ho neztratili a jednou se maso dostalo pod jezdce a behem jizdy se rozmelnilo na jemnou kasicku – prvni tatarak.
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
nechapu proc ted skoro vsichni co nabizi tatarak tak skudli na topinkach,osm topinek to je vysmech
Souhlasím, k tomu množsví tataráku je to málo. Sice pro jednoho 10 deka tataráku taky není moc, ale k jedné topince stačí maličko.