Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

129 Kč za jemný tataráček z pravé hovězí svíčkové pro DVA. Chuťově vytříbená masová specialita s křehkými topinkami se slevou 50 %.

4,4 / 5 Restaurace Šelepka Brno  (mapa) 556 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
astaroth

nechapu proc ted skoro vsichni co nabizi tatarak tak skudli na topinkach,osm topinek to je vysmech

Souhlasím, k tomu množsví tataráku je to málo. Sice pro jednoho 10 deka tataráku taky není moc, ale k jedné topince stačí maličko.

Kája

Dobrý den a tataráček jest již kuchařem vaším namíchán a nebo si ho mohu u stolečku namíchat sám?

tomas

Dobrý den, záleží na Vás, obojí je možné :-)

eva

Dobrý den, je Vačice kuřácká nebo nekuřácká restaurace?

tomas

Kuřácká s nekuřáckou částí

David

Vačice je fajn, chodím tam pravidelně na oběd. Vaří dobře, někdy až výborně, jen ty meníčkové polívky jsou nic moc.
Tataráku asi neodolám, ale beru jednoho na hlavu, snad to sníme :) Btw. co k tomu dáváte za dochucovadla?

tomas

Děkujeme za pochvalu, té si velice vážíme :-)

Tomáš

Muzu jen podotknout, pivo děsné, obsluha se ani neomluví, protože asi neví jak načepovat, nepříjemný zážitek, nic víc.

Pavel

Tomáši, máte namysli zelené pivo, nebo celkově? Taky jsem dnes měl to zelené pivo v jiné hospodě a jediné co k tomu můžu říci že bych to nepřál ani milenci své přítelkyně, hodně nepovedený vtip.

Jitka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda budete mít zítra zelené pivo, využila bych hned voucheru na tataráček :-)

Kristýna

Zdravím, zelené břečky ze Starobahna je k tataráku škoda!

Tomas

Dobrý den, dnes máme Zelené pivo Starobrno na čepu. Platnost voucheru začíná až po skončení dealu. Ale stavte se :-)

Historie tatarského bifteku, pochoutky ze syrového masa, sahá daleko. Do doby, kdy Attila zvaný Bič boží, král spojených (patrně mongolsko-tureckých) kmenů Hunů, žijících ve třetím století před naším letopočtem na území dnešního Mongolska, vtrhl se svými hordami do Černomoří a západní Evropy.
Attilovi muži rychlými a ničivými nájezdy pokořovali obyvatelstvo dobytých území a vytvořili rozsáhlou říši se střediskem v dnešním Maďarsku. Válečníci ale potřebovali nahradit hodně energie, kterou vydávali během své zběsilé celodenní jízdy v sedle koní. Nezbývalo než přizpůsobit tomu i jídelníček.

Jedli tak hlavně syrové libové hovězí maso, které nakrájené na sousta uložili vždy ráno pod sedla. Maso pak bylo během dlouhé celodenní jízdy dobře naklepáno, aromatizováno a nasoleno potem koní. V době jídla k němu stačilo přidat už jenom trochu koření a bylo to. Právě při tatarských nájezdech do Evropy se recept dostal až k nám.

Samotné slovo tatar, nebo původně „tartar“, má údajně kořeny v ustrašeném oznámování příchodu těchto životu nebezpečných nájezdníků. Jejich vpádu totiž vždy předcházel daleko slyšitelný a zřetelný zvuk podobný „trrrrtrrrr“, který vydávaly nárazy četných koňských kopyt o zem. Brzy se tento zvuk stal varovným slovem, vyslovovaným už jako „tar-tar“.

Historie dále praví, že jednou jednoho hostinského v Hamburku napadlo plácnout ten tatarský biftek na pánev a opéci. A hle, zrodil se hamburger.

//http://www.a­sistentka.cz/no­de/12040

Daniela

Myslim, ze to mel byt vtipek :D

Je to možné, každopádně neuškodí si rozšířit vědomosti z historie. :)

M

Nazev i samotny steak nema co delat s Moravou (a to jsem z Moravy) ale vaze se k tomu ponekud jiny pribeh. Kocovni lovci v oblasti Mongolska (tatari) si casto ukladali maso pobliz sedla kone aby ho neztratili a jednou se maso dostalo pod jezdce a behem jizdy se rozmelnilo na jemnou kasicku – prvni tatarak.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru