Angličanky byly ochotny za pusu od kostelníka běhat po ulici s pánví a voňavou palačinkou už v patnáctém století. Ještě ji musely za běhu třikrát ve vzduchu otočit. A tento masopustní zvyk běhat na čas jim vydržel dodnes. V Karlových Varech se kostelník nemusí bát, tady si spíš než na palačinkové závody potrpí na procházky po kolonádě a na filmové hvězdy.
Na nadýchané voňavé palačinky si můžete zajít do ovo baru Kamilka. Výměnou za voucher vám připraví sladkou pochoutku s borůvkovým džemem, zakysanou smetanou a šlehačkou. Nebo dáte raději přednost ovoci? Pak se stačí jen rozhodnout, zda máte právě chuť na maliny, jahody, banán s karamelem, broskev nebo jablko. Všechny palačinky budou zaručeně skvělý zákusek k lahodnému espressu, které je také součástí dnešní slevy.
Ovo bar Kamilka je splněný sen cukráře Jiřího Vojtka. V září roku 2007 začal vyrábět zákusky a dezerty v malé výrobně, v zadní části ovo baru, toužil však po vlastní cukrárně nebo kavárně. Rok se s rokem sešel a sny se staly skutečností. Někdejší Ovo bar pojmenoval po své manželce Kamilka, ale zachoval i původní název, protože podnik měl tradici a sloužil mlsným jazýčkům lázeňských hostů už od 60. let minulého století.
V ovo baru Kamilka se vše připravuje s láskou a na základě bohatých zkušeností. Vždyť šéfcukrář působil i ve slavném karlovarském Grandhotelu Pupp či v hotelu Imperial a jistou dobu se dokonce cukrářskému umění učil v Německu.
Cukrárna nabízí širokou škálu dortů, zákusky, ovocné a šlehačkové poháry, mini dezerty a různé druhy kávy. Používají zde výhradně čerstvé suroviny bez chemických a konzervačních přísad. Nemáte-li rádi sladké, nabídnou vám chlebíčky, sendviče a saláty z domácích těstovin.