Cukrárny jsou prý utajenými dámskými kluby, kde se nad sametově dobrou kávou a dezertem domlouvají sametové revoluce i šlehačkové bitvy.
S dnešní nabídkou si dámy i pánové připomenou prvorepublikovou eleganci v proslulé cukrárně Myšák, která letos slaví 100 let!
Voucher vyměníte za dvě výborné kávy a dvě lahodná tiramisu, nebo dva dorty dle denní nabídky. Jak káva (vybrat si můžete Caffè latte, Espresso, Cappuccino nebo Americano), tak dezerty jsou pečlivě připravovány těmi nejlepšími odborníky z prvotřídních surovin. Pro jejich poctivou chuť se budete do cukrárny rádi vracet. Cukrárna má vlastní pražírnu kávy, baristé ovládají přípravu kávy technikou Latte Art (kreslení obrazců na pěnu) a například espresso Myšák je směsí 100% Arabiky z Brazílie, Indie, Nikaragui a Etiopie.
Historie cukrárny Myšák sahá do časů první republiky, kdy z ní proslulý cukrář František Myšák udělal místo, kam na kousek sladkého štěstí chodila Ema Destinnová nebo Oldřich Nový a odkud si dorty objednával i T. G. Masaryk. Ostatně celá třetina všech dortů je v současné době připravována podle původních prvorepublikových receptů.
Cukrárna byla v roce 1950 znárodněna a na svou někdejší slávu chce navázat po nákladné rekonstrukci, která byla dokončena v roce 2008. Uvnitř vás čekají noblesní prostory s krásnými štuky, mozaiková podlaha, malby na stropě, i honosné mramorové schodiště, jelikož cukrárna má rovnou tři patra. Jedno z nich je rezervováno pro výrobnu dortů, v přízemí se nachází oválný pult s dorty i prvotřídními zmrzlinami a v patře najdete pravou českou cukrárnu.
Dámy nechť tedy nasadí elegantní klobouček, pánové popadnou vycházkovou hůlku a nonšalantně se vydají k Myšákovi, kde se psaly dějiny českého cukrářství. Co vše vám cukrárna Myšák nabízí, se dozvíte z dalších informací, včetně nápojového lístku a menu.