Poslední výzkumy dokazují, že Tataři do Čech nepřivezli ani tatarskou omáčku ani tatarský biftek, nýbrž pohanku setou. Vytříbenou chuť pikantně okořeněného syrového masa si však už vždy budeme spojovat s obdobně pikantní náturou výbojného tatarského národa.
Díky četným žádostem hostů ostravské Selské jizby si můžete nyní znovu vychutnat 300gramový tatarský biftek z libové hovězí svíčkové v centru Ostravy s 51% slevou. K tataráku se podává 6 křupavých topinek, hosté restaurace si jich však mohou dopřát dle chuti klidně celou hromadu.
Prostředí restaurace připomíná útulný lidový lokál, obsluha nosí tradiční selské šaty a vedle tataráčku servíruje vynikající regionální speciality jako valašskou kyselici, střapačky nebo brynzové halušky se špekem, vyhlášené v celém kraji. Tatarák je vhodné zapíjet pivem, ať už místním Radegastem nebo oblíbenou plzničkou. V nápojovém menu se objevuje také ženšenová káva nebo vařená čokoláda, která může vyrovnat masitou chuť tataráku.
K tatarákové degustaci je možno přiobjednat si cimbálovou muziku, která však není zahrnuta v dnešní nabídce.
Selská jizba se nachází v centru Ostravy nedaleko vyhlášené Stodolní ulice, je nekuřácká a na požádání balí jídlo s sebou. V jizbě je možno uspořádat stylovou svatbu, promoci i firemní večírek.