Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

222 Kč za dvě lahve přívlastkového vína v původní hodnotě 404 Kč

Decanté Liberec  (mapa) 10 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Decanté

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky
Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (1)

BMVinařství aneb Balgovo malé vinařství je nově vzniklé malé rodinné vinařství, které navazuje na úspěšnou vinařskou historii, pocházejí z tradiční vinařské a folklórní slovácké obce Tvrdonice. Filozofie malého vinařství je postavena na respektu k přírodě, kde vinice jsou stříhány na jeden tažeň,  aby bylo přirozeně redukováno množství hroznů. Mezi jednotlivými řádky révy pak roste tráva a uvnitř vinice probíhá přirozený život a koloběh.

Balgova vína jsou zpracovávána moderními postupy a technologiemi, tak aby byla moderní, svěží, aromatická a nekomplikovaná. Pěstována jsou na 16 hektarech vinic v katastru obce Tvrdonice a z těchto se ročně vyrobí asi 40 000 lahví. Balgovi se zaměřují na odrůdy, kterým se na Slovácku daří nejlépe,  v bílých vínech se jedná o tradiční odrůdy jako např. Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Rulandské šedé, Tramín červený a Muškát moravský a v červených vínech se zde daří odrůdě Zweigeltrebe, Frankovce a Modrému Portugalu, ze kterých se vyrábí červená i růžová vína.

Chardonnay pozdní sběr 2010 suché

Hutná ovocná vůně tropického ovoce, medu a přezrálých hrušek a bělomasých broskví. Plná, velmi extraktivní a harmonická chuť s tóny broskví, v dochuti se objevuje lískový oříšek. Víno má potenciál k dalšímu zrání v láhvi, a proto ho lze doporučit k uložení do archívu.

Vhodně doplní pokrmy z telecího masa, jednoduché úpravy sladkovodních i mořských ryb.

Frankovka pozdní sběr 2010

Příjemné, harmonické víno rubínové barvy s  odrůdovou vůní i chutí třešní a višní, kterou doplňuje koření, především skořice. V chuti lehčí, šťavnaté a kořenité. Díky vyváženým tříslovinám působí harmonickým dojmem.

Vhodné ke kořeněné úpravě tmavých mas, k huse a k sýrům s modrou plísní.

Nahoru