Nabízíme dvě rosados ze severní růžové oblasti Navarra.
Jedná se o rosado čisté odrůdové víno Garnacha a Rosado Lágrima cuveé Garnachy a Cabernetu.
Růžové Garnacha, ročník 2010, Mladé víno
Odrůda: Garnacha, růžové
Výroba: Na získání moštu se používá tradiční systém výroby růžového vína, tzv. krvácení, kdy se podrcené modré hrozny lisují svou vlastní vahou po dobu 10 hodin a potom jsou uloženy do nerezového tanku, kde probíhá fermentace při řízené teplotě 18ºC, přičemž zůstane zachována chuť a aroma hroznů.
Degustace: Víno s malinovo-růžovou barvou. Víno má komplexní a intenzivní aroma červeného ovoce, lesních jahod a malin. V ústech má dobrou strukturu, je chutné, jemné a vyvážené. Čisté aroma v retronasální fázi. Dominuje chuť vyzrálého ovoce, vyvážená v ústech s příjemným začátkem a čerstvým, ale jemným přechodem.
Gastronomie: Velmi dobře ladí s italskou kuchyní (pasta, rizoto), orientální (sladko-kyselá jídla) a tradiční kuchyní (zelenina, bílé maso a barbecue)
Rosado de Lágrima ročník 2010, Speciální mladé růžové víno
Odrůda: Red Garnacha (50%) a Cabernet Sauvignon (50%).
Výroba: Na získání moštu se používá tradiční systém výroby růžového vína, tzv. krvácení, kdy se podrcené modré hrozny lisují svou vlastní vahou po dobu 12 hodin Granacha a 6 hodin Cabernet a potom jsou uloženy do nerezového tanku, kde probíhá fermentace při řízené teplotě 18ºC .
Degustace: Toto víno má malinovo-růžovou barvu s jemně purpurovými odstíny, které vyjadřují jeho mladost. Vůně se projevuje po otevření láhve zpočátku nenápadně, aby vzápětí nabídla neuvěřitelnou komplexnost: červené ovoce, čerstvé stopy hroznů a minerálů připomínající nám zemi, z níž pochází. Pozoruhodná sladkost Garnachy v kombinaci se sílou tříslovin Cabernetu dělají z tohoto vína všestranné růžové víno vhodné pro každou příležitost.
Gastronomie: Grilované ryby, pasta, předkrmy a rýže. Saláty na balzamikovém základě a orientální jídla.
Ani jedno víno nezrálo v barikovém sudu, není tedy určeno na delší archivaci.