Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

574 Kč za 0,5l Grappino Bianco a Grappino Oro Barrique a 2 dárkové obaly

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Bevande Wine&Grappa

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (1)

Můžete využít do 14. 12. 2011

Zboží je možné vyzvednout na adrese našeho skladu:

Ronex, Mladoboleslavská 675, Praha 9 Vinoř

otvírací doba Po-Pá 8:00 – 16:00

Případně zasíláme po celé ČR spedičné společností. Náklady na doručení činí: 150 Kč při platbě nákladů předem, obdržíte od nás zálohovou fakturu, 200 Kč při platbě nákladů na dobírku.

 

765 Kč −25 % 574 Kč
765 Kč −25 % 574 Kč

Určitě každý z nás již zaslechl název Grappa a možná i ochutnal. 
Pojďme si říci více slov o pojmu Grappy a její výrobě: 

GRAPPA je alkoholický nápoj vyrobený destilací čerstvých matolin (vylisovaných vinných hroznů). 
DESTILACE je metoda dělení kapalných směsí o různých bodech varu. Využívá se jak pro oddělení jednotlivých látek obsažených ve směsi, tak i jako metoda čištění kapalných látek. Jedná se o technologii známou již ze středověku, která je používána především ve výrobě alkoholických nápojů.
DESTILOVÁNÍ v závislosti na typu primární suroviny a druhu grappy, kterou chce lihovarník vyrobit, je mezi dostupnými systémy zvolen nejvhodnější alembik pro získání maximálního aromatického potenciálu z matolin
ALEMBIK se skládá ze dvou nádob – vařáku, ve kterém dochází k zahřívání kapaliny určené k destilaci a nádoby na jímání destilátu spojených trubkou. Destilační hlava neboli nálevkovitá trubka slouží jako chladič ke kondenzaci par.

Destilérie G. Bertagnolli je již od 60. let považován za promotéra rozvoje a výchovy v grappě, tak aby se pálenka toliko měkké a zakulacené chuti pila „s mírou“. Grappino bianco a Grappino oro G. Bertagnolli jsou toho důkazem

Grappa se dělí podle věku, technik zrání, druhů použitých odrůd a přidaných esencí. 
Pod jménem giovane (mladá) nebo bianca (čirá) se skrývá grappa, která je lahvována krátce po destilaci a nepřišla během výrobního procesu do kontaktu s dřevěným sudem. Tento druh je bezbarvý a má typicky delikátní aroma, stejně jako suchou a čistou chuť. 

Italové podávají grappu v malých sklenkách tvaru tulipánu. 

Stejně jako u vína totiž různé druhy grappy vyžadují odlišné teploty podávání. Jednodruhové grappy doporučujeme podávat o teplotě 12–14°C. Asi největší chybou je podávat grappu vychlazenou, ne-li nemraženou, jako se podává například vodka. Jedná se o destilát z vína, a proto platí, že čím je grappa studenější, tím méně nám voní a chutná.

Velmi vhodné je pít grappu po jídle, napomáhá totiž trávení, často se také používá jako základ míchaných nápojů

Označení Grappa Trentina G. Bertagnolli se honosí značkou Institutu ochrany, která potvrzuje původ a kvalitu grappy a dává záruku, že vznikla v průběhu dokonalého destilačního procesu s příznačnými rysy v souladu s odpovídajícími právními předpisy

Produkt Grappino Bianco (odrůda Chardonnay a Teroldego)

V časopisu Wine  & Degustation září 2011 proběhlo hodnocení a degustace Grappino bianco: oceněno ***, s krátkým popisem: „barva čistá, průhledná, inertní. Ostré a lehce neharmonické aroma s výrazným alkoholovým projevem. Chuť je naopak příjemná, lehce nasládlá a harmonická, připomínající fíky. Dlouhý čistý závěr.“ /zdroj Wine  & Degustation září 2011 /

Produkt Grappino Oro (odrůda Chardonnay a Teroldego)

zraje po dobu 9–12měsíců v dubových sudech ze Slavonska. Vznikl rok poté, co byl vytvořen jedinečný produkt G. Bertagnolli: Grappino bianco

V časopisu Wine  & Degustation září 2011 proběhlo hodnocení a degustace Grappino Oro. oceněno ****, s krátkým popisem „krásná zlatavá barva. Vůně vyzrálých aromatických hroznů s lehkou stopou medu a vanilky. Intenzivní harmonická chuť  připomínající zralý ananas. Dlouhá dochuť, dlouhý závěr se stopou koření.“ /zdroj Wine  & Degustation, září 2011/

 


Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita