Rezervace: Nutná s dostatečným předstihem – čím dříve, tím lépe. Minimálně ji však proveďte 3 dny předem, a to výhradně přes on-line formulář https://oblaca-degustacni-menu.rezervujstul.cz/
V on-line rezervačním formuláři si ověřte volné termíny, vyberte si ten, který vám vyhovuje.
Zadejte všechny kódy voucherů, které máte a chcete využít.
Telefonická rezervace není možná.
Do restaurace je možné přijít s menším pejskem, kterého budete mít v tašce.
Jaké tajné koření používají kuchaři restaurace Oblaca? Dechberoucí výhled na Prahu!
Oslava narozenin, výročí, svátku nebo toho, že jeden druhého máte… V restauraci Oblaca v Žižkovské věži oslavíte zkrátka cokoliv, co vás napadne. V tomto netradičním, ale špičkovém prostředí si pochutnáte na 5chodovém degustačním menu plném nových chutí.
Degustační menu o 5 chodech pro vás připravil šéfkuchař Tomáš Lachman. Menu se může v průběhu sezony měnit, to aktuální najdete vždy na webu. V tom současném je například terina z foie gras, grilovaný siven a pečená kachní prsa. To vše doprovodí signature cocktail a úžasný výhled na Prahu, neboť stolovat budete v 66 metrech nad zemí.
Bitter Cocktail NA – Artonic Bitter, cukrový sirup, tonic, grep
Tip na dárek: Voucherem na toto menu potěšíte každého milovníka skvělého jídla. Uvidíte, jak mu už při čtení jednotlivých pokrmů budou nadšením svítit oči.
TopLife Czech
V knižním průvodci po zážitkových restauracích celé České republiky Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2023 restaurace Oblaca získala 3 Zlaté lvy. TopLife je prestižní a hlavně objektivní hodnocení, které posuzuje jak podávané jídlo, jeho kvalitu a originalitu, tak obsluhu a prostředí restaurace. Tři lvi jsou nejvyšším možným oceněním, jsou zárukou setkání s vrcholnou podobou gastronomického umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a skvělé atmosféry restaurace.
Šéfkuchař Tomáš Lachman se navíc probojoval mezi 10 nejlepších kuchařů ČR (8. místo) a k ocenění v TopLife říká: „Ocenění si opravdu velmi vážíme. Je to úspěch všech lidí, kteří se na tom soukolí podílejí. A jestli míříme výš? Vždy je dobré vytyčit si cíle a udělat maximum pro to, aby jich člověk dosáhl. Zároveň ovšem nesmíte zapomínat na to, že práce by měla být i jakousi kolektivní zábavou. Gastronomie je hlavně o lidech a lidé by si ji měli do sytosti užít. Je skvělé, když lidem chutná a užijí si návštěvu v podniku, do kterého se pak rádi vrací.“
Velmi hezké prostředí s výhledem na noční Prahu. Určitě už jen z tohoto důvodu to stojí za návštěvu, je to nevšední zážitek. Jídla byla dle očekávání. Houbové ravioly byly výborné, pečené selátko dobře ochucené. Drink Oblaca byl TOP.
Termín jsme si rezervovali sami a vše probíhalo bez problémů. Milý, pozorný a vstřícný personál. Degustační menu jsme dostali jako dárek a byl to skvělý zážitek, vynikající chuť menu a příjemné prostředí. Krásný výhled z Žižkovské věže na Prahu. Tento podnik doporučuji!