Šéfkuchař se zkušeností z michelinských restaurací
Lokální suroviny, maso z vlastní biofarmy
Ochutnáte např. slávky či foie gras
Co chce vaše drahá polovička slyšet během romantického rande? „Dobrou chuť.“
Pozvěte svou drahou polovičku do elegantní francouzské restaurace Restaurant Chapelle, kde dbají na kvalitu všech surovin, rozmanitost chutí, úctu k francouzské kuchyni a respektování historických hodnot. Tým restaurace vám pod taktovkou šéfkuchaře Romana Dolejše, který působil i v restauracích s Michelinskou hvězdou, přichystá nevšední požitek v podobě degustačního menu.
Roman se původně věnoval italské kuchyni, ale ve chvíli, kdy objevil variabilitu francouzské kuchyně, věnuje se jí celým svým srdcem. Před 28 lety vystudoval hotelovou školu gastronomickou a několik let pracoval pod taktovkou šéfkuchařů v italských restauracích. V roce 1999 se vydal na stáž do Lyonu a posléze pracoval jako zástupce šéfkuchaře v restauraci La Perle De Prague – díky tomu absolvoval celou řadu stáží v mnoha restauracích, z nichž některé byly oceněny Michelinskou hvězdou. Po návratu působil jako šéfkuchař v několika prestižních restauracích. V roce 2020 začal pracovat jako šéfkuchař v restauraci Restaurant Chapelle.
Romana baví experimentovat a sám říká: „Ve světě vidím, že se často kombinuje japonská, thajská, či jiná gastronomie s francouzskou a funguje to. Dřív by si člověk řekl, že kuchař je patlal, nebo jak se s větší oblibou říká, alchymista. Ale pokud to umí a ví, co s čím zkombinovat, je úspěch zaručen. A mě ta francouzská baví kombinovat s českou a rakousko-uherskou“.
A můžete se těšit na opravdové delikatesy! Ochutnáte třeba drůbeží paštiku, slávky či foie gras. V nabídce jsou hned tři různá menu, přičemž jim kralují telecí medailonky, farmářské kuře nebo hovězí velouté.
Věděli jste, že… V podniku mají úctu k francouzské gastronomii a zároveň k místu, kde restaurace stojí. Rozhodli se ji tak pojmenovat Chapelle, tedy z francouzského překladu kaple/kaplička. Podnik najdete právě v této historické stavbě, která je symbolem celé lokality. Hned vedle se také nachází hotel U Kapličky.
Připravují tu jídla české i mezinárodní kuchyně a v maximální míře využívají suroviny od lokálních dodavatelů a z vlastní biofarmy v Maleticích. Na farmě mimo jiné chovají skot plemen Limousine, Charolais a nově i japonské plemeno Wagyu. Maso si sami bourají, nechávají ho vyzrávat 50–150 dní a poté upravují ve speciální troubě, která se dokáže vyhřát až na 500 °C.