Na počátku byla brambora… K té přišli gurmáni z Fæncy Fries a řekli: „Budiž hranolky!“ A tak začal příběh nejlepších hranolek ve městě. Tuhle smaženou dobrotu tu připravují výhradně z brambor z Beskyd a Vysočiny. Používají při tom vlastní recept inspirovaný tradičními postupy z Vlámska, kde se hranolky poprvé představily lidstvu.
Všechno se tu točí kolem slova Fæncy, ve kterém je použité severské písmeno æ. To vizuálně kombinuje psanou a fonetickou verzi anglického slova fancy, které se čte [fency]. Jeho význam funguje dvojsmyslně: fancy totiž znamená něco jako fajnový, zároveň ale může být použito v otázce „Do you fancy fries?“, tedy „Dáte si hranolky?“
Dobré vědět: Fæncy kuchaři hranolky smaží v rostlinném oleji a následně na ně přidají jen alpskou sůl. Na téhle zlatavé pochoutce si tak pošmáknou i vegani a vegetariáni.
Vy si na jedné z pražských poboček (jedna je na Andělu, druhá v Kaprovce) pochutnáte na jednom nebo dvou velkých 250g kornoutech téhle dobroty. A protože tohle jsou pořádně fajnové hranolky, vyberete si na ně i fajnovou „pokrývku“ v podobě dipu. Na výběr tu mají hned 9 druhů, případně si vyberte variantu, kterou ještě vylepší trhané vepřové maso z Vysočiny. Se správným voucherem vše i zapijete zatraceně dobrou limonádou, kterou si vyberte z 5 druhů. Takže proč sem vyrazit? Protože byste jistě odpověděli stejně jako slogan tohohle bistra: „Protože milujeme hranolky!“