V menu česká klasika, zvěřina i světové speciality
Vouchery je možné sčítat
Tentokrát se nesejdete „u Mánesa“, ale „přímo v Mánesu“.
Jestli je v Praze nějaké místo, o kterém každý slyšel a možná i snil, ale ne všichni už tam byli, pak je to Art Restaurant Mánes. Moderní prostor s bohatou historií sahající až do roku 1930, v sobě spojuje kulturu, umění a gurmánské zážitky. A právě za těmi se s voucherem vypravíte.
Vouchery v hodnotě 1000 až 2000 Kč platí na celé menu zdejší restaurace, tedy jídla i nápoje. Úžasnou atmosféru s geniem loci a krásné výhledy na Vltavu k tomu máte jako bonus.
Věděli jste, že… V Mánesu se scházeli slavní politici a umělci, chodíval sem například Mikoláš Aleš, Antonín Hudeček, Antonín Slavíček či Alfons Mucha. Na výstavbu tohoto objektu přispěl i prezident Tomáš Garrigue Masaryk.
Menu (jako) pro hlavu státu
Restauraci vede šéfkuchař Jaroslav Zahálka, který byl členem Club des Chefs des Chefs (klub sdružuje kuchaře, kteří vaří pro hlavy státu). Se stejnou péčí se postará i o vaše chuťové pohárky.
V kuchyni využívají suroviny od českých dodavatelů, připravují tu českou klasiku včetně svíčkové, telecího řízku a jeleního karé se šípkovou omáčkou, ale i ryby, krevety nebo trhané kachní maso. A místo si nechte i na sladkou tečku – dukátové buchtičky nebo pistáciový větrník byste neměli nechat bez povšimnutí.
Z nápojového lístku si k tomu objednejte koktejl či domácí limonádu, nechte si doporučit víno nebo načepovat svijany, k dezertu si dejte kávu tak, jak ji máte rádi, a na přípitek omrkněte pestrou nabídku likérů, koňaků, whiskey a dalších destilátů.