Jak mít o kapku sladší život? Vyrazte do ulice Sladkovského a ozkoušejte příjemně nakyslé nápoje.
Zrovna jste se dozvěděli, jak jsou fermentované potraviny prospěšné pro střevní mikroflóru a rádi byste je více zařadili do svého jídelníčku? Naučte se jednoduše fermentovat nápoje doma na 2hodinovém workshopu v pardubické kavárně Cobydup s Nelou Houserovou, ať je máte kdykoliv po ruce. K mání jsou navíc vouchery jak pro jednu, tak i pro dvě osoby, takže s sebou můžete vzít dalšího vyznavače zdravého životního stylu.
Fermentace je zábavná a zároveň velice snadná metoda, kterou zvládne i každý laik. Společně začnete od píky – vysvětlíte si, jak fermentace funguje, jak vybírat správné suroviny, jak pracovat s přírodními kulturami a nakonec si vytvoříte zdravé šumivé nápoje plné probiotik, které zároveň skvěle chutnají.
Chvilku se budete věnovat také přizpůsobení fermentace dle svých chutí, ať už preferujete sladké, nebo kyselejší. Na workshopu získáte spoustu tipů a triků a vše si sami ozkoušíte. Co takhle pravidelně koštovat vlastní kombuchu, kefír či perlivou limonádu? Domů si kromě nově nabytých dovedností a inspirace odnesete i vlastnoručně vytvořené produkty.