Být nakvašený není nic moc… Zato mít nakvašenou zeleninu, to je paráda!
Naučit se kvasit zeleninu doma je snazší, než si možná myslíte. Zjistíte to díky online kurzu od Daniela Škárky. Ten se s vámi pomocí videí podělí o své zkušenosti a naučí vás vše z pohodlí domova. Čeká na vás téměř 100 min. obsahu z teorie i praxe.
Dobré vědět: Jako bonus se můžete těšit na video o pečení chleba z kvásku.
Kvašení (neboli fermentace) je snad nejstarší a nejlepší způsob, jak uchovat zeleninu. Ta si díky němu uchovává vitamíny a minerály a vznikají v ní probiotické látky. Podporuje tak imunitu, zdravou střevní mikroflóru, čistí trávicí trakt, regeneruje jaterní tkáň, podporuje krvetvorbu, čištění krve a tvorbu hormonů. Navíc uklidňuje nervový systém, pomáhá při nespavosti, nervozitě, napětí, stresu, únavě a aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek.