Rezervace: Nutná s dostatečným předstihem – čím dříve, tím lépe. Minimálně ji však proveďte 3 dny předem, a to výhradně přes on-line formulář https://oblaca-degustacni-menu.rezervujstul.cz/
V on-line rezervačním formuláři si ověřte volné termíny, vyberte si ten, který vám vyhovuje.
Zadejte všechny kódy voucherů, které máte a chcete využít.
Telefonická rezervace není možná.
Do restaurace je možné přijít s menším pejskem, kterého budete mít v tašce.
Jaké tajné koření používají kuchaři restaurace Oblaca? Dechberoucí výhled na Prahu!
Oslava narozenin, výročí, svátku nebo toho, že jeden druhého máte… V restauraci Oblaca v Žižkovské věži oslavíte zkrátka cokoliv, co vás napadne. V tomto netradičním, ale špičkovém prostředí si pochutnáte na 5chodovém degustačním menu plném nových chutí.
Degustační menu o 5 chodech pro vás připravil šéfkuchař Tomáš Lachman. Menu se může v průběhu sezony měnit, to aktuální najdete vždy na webu. V tom současném je například panna cotta z červené řepy a kozího sýra, houbové ravioly s grilovaným korálovcem a pečená kachní prsa. To vše doprovodí signature cocktail a úžasný výhled na Prahu, neboť stolovat budete v 66 metrech nad zemí.
Bitter Cocktail NA – Artonic Bitter, cukrový sirup, tonic, grep
Tip na dárek: Voucherem na toto menu potěšíte každého milovníka skvělého jídla. Uvidíte, jak mu už při čtení jednotlivých pokrmů budou nadšením svítit oči.
TopLife Czech
V knižním průvodci po zážitkových restauracích celé České republiky Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2023 restaurace Oblaca získala 3 Zlaté lvy. TopLife je prestižní a hlavně objektivní hodnocení, které posuzuje jak podávané jídlo, jeho kvalitu a originalitu, tak obsluhu a prostředí restaurace. Tři lvi jsou nejvyšším možným oceněním, jsou zárukou setkání s vrcholnou podobou gastronomického umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a skvělé atmosféry restaurace.
Šéfkuchař Tomáš Lachman se navíc probojoval mezi 10 nejlepších kuchařů ČR (8. místo) a k ocenění v TopLife říká: „Ocenění si opravdu velmi vážíme. Je to úspěch všech lidí, kteří se na tom soukolí podílejí. A jestli míříme výš? Vždy je dobré vytyčit si cíle a udělat maximum pro to, aby jich člověk dosáhl. Zároveň ovšem nesmíte zapomínat na to, že práce by měla být i jakousi kolektivní zábavou. Gastronomie je hlavně o lidech a lidé by si ji měli do sytosti užít. Je skvělé, když lidem chutná a užijí si návštěvu v podniku, do kterého se pak rádi vrací.“
Prostředí zajímavé, degustace velmi atraktivní, ale 5ti vzorečky se člověk vůbec nenají. Získané jako dárek je to zajímavý zážitek, průměrný člověk by si to ale sám za tuhle cenu nekoupil…