2× ½ kanadského humra s omáčkou Mornay, bretaňská zelenina, ajvar, bylinkové máslo, bílé víno, česnek (váha celého humra cca 1 kg, jedna porce tedy cca 500 g humra)
příloha: světlé rozpečené máslové bagetky
Dezert
2× pistáciová panna cotta, čerstvé ovoce, malinové coulis, šlehačka
Zkoušíte rádi nové chutě a nenecháte si ujít příležitost ochutnat něco netradičního? Vyzkoušejte v restauraci Na Výsluní gurmánské menu, které člověk nemá na stole každý den. V hlavní roli se představí humr. Na výběr máte středomořské menu, kdy ochutnáte dva druhy humra a k tomu slávky na česneku, nebo menu s velkým humrem (cca 1 kg) podávaným s omáčkou Mornay.
V obou případech se těšte na úvodní přípitek sektem a na závěr na sladkou tečku, kterou bude buď pavlova, nebopistáciová panna cotta.
Restaurace Na Výsluní prošla velkou modernizací. Zaměřují se tu na zážitkovou gastronomii a sezónní speciality. A že se jim daří zprostředkovávat výjimečné kulinářské zážitky, o tom svědčí i nadšená hodnocení hostů. „Z naší strany vše v pořádku, personál ochotný, prostředí pěkné, výkon kuchařský vynikající.“ (Zemanova, 5/2023)
Chcete povzbudit svůj apetit, nebo naopak opulentní hostinu rozchodit? Vyšlápněte si na Kunětickou horu, která je vyhledávaným turistickým cílem a obklopuje ji krásná příroda. Od restaurace je to k hradu tyčícím se na jejím vršku jen 3 km.