
Termín
Platnost do 30. 6. 2025.
V ceně
- Prohlídka pivovaru s podrobným výkladem a degustací mladých piv (až 60 minut)
- 1× 1,5l pivo z vlastní produkce v PET + 1× libovolné pivo z čepu (světlá 11° nebo polotmavá 13°)
- 1× utopenec
Jak uplatnit
- Rezervace: Telefonické rezervace provádějte s předstihem na čísle 602 959 022 v kterýkoli pracovní den od 9:00 do 15:00.
Storno podmínky
- Rezervaci můžete změnit 24 hodin před rezervovaným termínem. V případě zrušení rezervace méně než 24 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Benefity
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 6. 2025.
V ceně
- Prohlídka pivovaru s podrobným výkladem a degustací mladých piv pro 2 osoby (až 60 minut)
- 2× 1,5l pivo z vlastní produkce v PET + 2× libovolné pivo z čepu (světlá 11° nebo polotmavá 13°)
- 2× utopenec
Jak uplatnit
- Rezervace: Telefonické rezervace provádějte s předstihem na čísle 602 959 022 v kterýkoli pracovní den od 9:00 do 15:00.
Storno podmínky
- Rezervaci můžete změnit 24 hodin před rezervovaným termínem. V případě zrušení rezervace méně než 24 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Benefity
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 6. 2025.
V ceně
- Prohlídka pivovaru s podrobným výkladem a degustací mladých piv pro 4 osoby (až 60 minut)
- 4× 1,5l pivo z vlastní produkce v PET + 4× libovolné pivo z čepu (světlá 11° nebo polotmavá 13°)
- 4× utopenec
Jak uplatnit
- Rezervace: Telefonické rezervace provádějte s předstihem na čísle 602 959 022 v kterýkoli pracovní den od 9:00 do 15:00.
Storno podmínky
- Rezervaci můžete změnit 24 hodin před rezervovaným termínem. V případě zrušení rezervace méně než 24 hodin před domluveným termínem, nebo v případě, že se na termín nedostavíte, voucher propadá v plné výši bez nároku na refundaci. Termín lze změnit pouze jednou.
- Voucher bez termínu můžete stornovat v rámci zákonné 14denní lhůty, nebo po skončení platnosti voucheru refundovat podle platných pravidel.
Benefity
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Každý národ má něco – Ital si nedokáže představit život bez kávy, Francouz bez vína a Češi zase neumí žít bez piva.
A proč by taky měli, když jsme ve výrobě tohoto nápoje nejlepší na světě? Uvědomíte si to prakticky kdykoli sedíte v hospodě u perfektně natočeného půllitru, plnou vahou a s velkou pýchou to na vás dolehne ale až přímo na místě činu, tedy v některém z místních pivovarů. Ten karvinský v tomto ohledu obzvlášť stojí za návštěvu.
Suroviny, které tu pro výrobu piva používají, jsou totiž obzvlášť kvalitní. Prvotřídní voda z Morávky je tak měkká, že ji ani nemusí nijak upravovat. Žatecký chmel pochopitelně nesmí chybět, k němu se přidá ječmen z Hané a slad ze Záhlinic, kde ho vyrábí klasickým humnovým způsobem. No a pak jsou tu šlechtěné kvasnice rodu Sacharomyces cerevisce Carlsbergensis hansen, odebírané přímo z propagační stanice…
Proč vám to ale vykládáme, když se to všechno a ještě mnohem víc dozvíte během 60minutové prohlídky, na kterou se můžete vydat sami, ve dvou nebo rovnou v celé partě. Nejenže si při ní poslechnete poutavý výklad, ale ještě u toho uvidíte celý proces výroby, tak jak probíhá od varny přes spilku až po ležácký sklep.
VarnaKarvinské pivo vaří klasickým dekokčním postupem, typickým pro piva plzeňského typu. Varní proces probíhá v nerezové dvounádobové varně, kde používají tradiční české suroviny. |
SpilkaPo uvaření várky se mladina zchladí na zákvasnou teplotu, do mladiny se přidají kulturní pivovarské kvasnice spodního kvašení, poté nastává proces hlavního kvašení v kvasných otevřených kádích. Z prokvašené mladiny se stává zelené neboli mladé pivo, které se pak suduje do ležáckých tanků. |
Ležácký sklepMladé pivo zde zraje v tancích cca 1 měsíc při teplotě 2 °C a pod tlakem 1 baru. Vyzrálé hotové pivo se čepuje přímo z přetlačných tanků v místní pivnici, nebo se stačí do sudu či PET láhvi do hospod, restauraci či pro osobní odběr – to znamená, že si můžete vychutnat pivo v nejlepším přírodním stavu bez jakýchkoliv chemických úprav. Veškerá piva jsou nepasterizována a nefiltrována. |
A co by to bylo za exkurzi, kdyby chyběla ochutnávka? Světlou jedenáctkou či polotmavou třináctku z čepu uhasíte žízeň rovnou na místě a litr a půl v petce dostanete pak ještě domů jako výslužku. A jelikož se nemá pít na lačno, těšte se i na utopence.