O tom, že se Ostrava stává kulinářskou velmocí, svědčí i fakt, že se sem stěhují kuchaři z michelinských restaurací.
Právě to si sami ověříte ve vyhlášené restauraci Guest Restaurant Français v samém srdci Ostravy. Otevřené vouchery v hodnotě od 500 do 2000 Kč využijete na kulinářské skvosty, které pocházejí z kuchyně šéfkuchaře Simona Guesta. Ten má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami. Okuste na vlastní chuťové pohárky, jak to vypadá, když se z vaření stane umění.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa.
V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami.
Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava.
Pochutnejte si na vybraných francouzských specialitách, které v sobě snoubí tradiční receptury s moderními trendy. Dáte si například kohouta na víně, hovězí bourguignon nebo domácí hříbkové ravioli, nechybí ani nabídka slávek, mušlí a krevet nebo skvostné rillettes ze zauzené konfitované kachny.
Krásné prostředí dodá vašemu posezení jedinečnou atmosféru, ať sem jdete na romantickou večeři nebo na oběd s obchodním partnerem.
Základem místní kuchyně jsou vždy maximálně čerstvé a vysoce kvalitní ingredience, ať už jde o maso, ryby a mořské plody nebo plodiny od místních dodavatelů. Mnohé pokrmy lze po předchozí domluvě upravit také pro vegany, vegetariány či osoby s bezlepkovou dietou.
Příklad využití voucheru v hodnotě 1000 Kč
Francouzská cibulová polévka s Gruyére sýrovým krutonem
95 Kč
Rillettes ze zauzené konfitované kachny, chilli jam, domácí křupavý chléb
195 Kč
Sous-vide zauzená vepřová panenka, ratatoulie, zauzené česnekovo-petrželkové máslo, grana padano
315 Kč
Zauzené mušle slávky, šalotka, česnek, petržel, krémová omáčka z bílého vína, domácí chléb