Vybrat si z celého menu to správné jídlo je těžké, i když víte, jak všechna chutnají. Natož když vám jejich názvy nic moc neříkají.
Ono už zvolit mezi svíčkovou a řízkem je volba takřka až Sofiina. A co teprve až na vás v restaurantu Kabul vybafnou z jídelního lístku ashak, mantu, bolaní a další afghánské speciality, jejich chuť si nedovedete ba ani představit… Co si teď počít, co objednat?
Tohle dilema samozřejmě můžete vyřešit tím, že zapíchnete naslepo prst do první položky, co vám pod něj přijde. Anebo pořiďte otevřený voucher na 750–2000 Kč a objednejte si oněch lahodných pokrmů rovnou několik, ať z té degustace taky něco máte.
Že vám bude chutnat, to je takřka tak jisté, jako že ráno vyjde slunce. Vždyť ke stolu v tomhle podniku rádi a s chutí zasedli třeba Karel Gott, Petr Muk, Iveta Bartošová, Václav Havel či Zdeněk Pohlreich.
Příklad otevřeného voucheru za 1000 Kč
|
2× polévka dle denní nabídky
|
100 Kč
|
Jehněčí kotlety (grilované jehněčí maso ve speciálním koření a zelenině, obloha, čatní,
granátové jablko)
|
290 Kč
|
Losos (grilovaný losos naložený ve speciálním koření s oblohou)
|
390 Kč
|
Zmrzlinový pohár s ovocem a šlehačkou
|
90 Kč
|
Ferni (puding s čerstvého mléka s oříšky)
|
60 Kč
|
Celkem
|
930 Kč
|
Tip: Po vynikajícím jídle si udělejte ještě procházku centrem Prahy, třeba k Národnímu divadlu je to jen 150 metrů.