Když si nějaký podnik oblíbí Karel Gott, Petr Muk, Iveta Bartošová, Václav Havel či Zdeněk Pohlreich, tak tam zkrátka nemohou vařit špatně.
Touhle plejádou vážených hostů se může pochlubit restaurant Kabul. Jak už jeho název napovídá, svíčkovou nebo řízek si tu objednáte jen stěží. V kuchyni totiž připravují tradiční afghánské dobroty. Vy jich teď můžete ochutnat hned celou řadu, a to v rámci degustačního menu. Tak si na něm přijďte pochutnat ve dvou či ve čtyřech.
Hodování začíná přípitkem pravým afghánským koktejlem, po kterém už se na stole objeví všechny exotické chody – speciálně naložené kuřecí maso Kababe Morgh, těstovinové taštičky Ashak s jogurtem, Dal a špenátový Sabzih i rýže a afghánský chléb jako přílohy.
Taková hostina je oslavou gastronomie už sama o sobě, rozhodně ji ale nemůžete zkazit bublinkami – právě naopak. Tak sáhněte po variantě s lahví sektu a připijte si u toho ještě na zdraví.
„Velmi ochotný personál. Skvělé jídlo. Krásné prostředí. Tuto restauraci nyní vychvaluji všude, kudy chodím.“ – Vojtěch T., zákazník Slevomatu
Tip: Po vynikajícím jídle si udělejte ještě procházku centrem Prahy, třeba k Národnímu divadlu je to jen 150 m.