Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

649 Kč za exotické menu PRO DVA v africké restauraci v Brně. Skvělý předkrm, polévka Harira, steak ze zebry a africké víno se slevou 53 %!

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Johan de Conteiner

..divná zebra co žere z kastrolu u boudy a vrčí…

Africana restaurant

Opakovaný fór není fórem, obvzlášť když tak stupidní otázky již dvakrát proběhly.

Jirka

Dobrý den,
v jídelním lístku máte zebra steak s vínovo-šalotkovou omáčkou, v rámci téhle nabídky s vínovo- švestkovou omáčkou. Jde tedy o změnu proti běžnému jídelnímu lístku, nebo o omyl?
Další dotaz, sám budu mít se vším tím jídlem co dělat, moje polovička to jistě nezvládne. Zabalíte nám nesnězené jídlo do krabičky?

Africana restaurace

Jistě nejde o omyl. V jídelníčku máme exotickou zvěřinu (zebru a antilopy) uvedenou dle receptur, ale pro zákazníky A la carte je možno záměny jednotlivých omáček, které jsou v obdobné kalkulaci. Cenové relace jsou rozdílné u masa. Pro akci Slevomatu jsme zvolili omáčku dle úspěšnosti u hostů.
Neskonzumované jídlo samozřejmě expedujeme domů s příplatkem za menoboxy, ale osobně si myslím, že steakové maso ze zebry dodatečně ohřívat např. v mikrovlné troubě je gurmánské barbarství. Při vaší eventuální návštěvě nemusíte nikam spěchat a můžete si vychutnat chuťový zážitek. Naše obsluha vás ráda bude hýčkat v otvíracích hodinách 11:00 – 24:00 hod. Doporučujeme provést rezervaci nejméně 2 hodiny před zavírací dobou.

Petr Bainar

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali se jedná skutečně o 200g steak a přílohu k tomu. Z popisu produktu nelze jednoznačně určit, která část hlavního chodu má vážit 200g.

Předem děkuji za odpověď.

Africana restaurant

Dobrý večer,
máte pravdu, že Slevomat umístil gramáž vždy za popis jednotlivé nabídky, ale dle normování o stravování se u masitých jídel udává gramáž syrového masa. Správně definována gramáž je v našem jídelním lístku a na www.africanarestaurant.cz

Africana restaurant

Bohužel tato nabídka je tvořena jako akce a nelze ji měnit. Nevíme z jakého masa by jste si steak předsavovala, ale když si zkalkulujete dle našeho jídelního lístku na www. africanarestau­rant.cz např. braaivleis kuřecí s přílohou, uvedenou polévkou, předkrmem a 2dcl rozlévaného českého vína, tak překročíte cenu poukazu pouze o 32,– Kč. Proto doporučuji provést návštěvu naší restaurace na poukazy v lichém počtu s jedním placeným návštěvníkem, nebo vás rádi přivítáme i mimo akci Slevomatu.

Kateřina

Dobrý den, jak dlouho je prosím poukaz platný? Děkuji za info

Africana restaurant

Platnost voucheru je do 31.5.2011 a je vyznačena pod mapou na stránkách Slevomatu – Brno – nabídky naší restaurace.

jan

Dal bych si zebru,ale mám obavu jestli předtím netahala v těžbě klády na Jesenicku ..

Africana restaurant

Reakci si lze přečíst ve třetí odpovědi ze včerejška na dotaz od p. Jardy č. 74942

Hana

Dobrý den, je možné nahradit steak ze zebry jiným, pro nás běžnějším, druhem masa ? Nějak se mi příčí jíst zebru, i když vím, že racionální důvod není.

Africana restaurant

Bohužel tato nabídka je tvořena jako akce a nelze ji měnit. Nevíme z jakého masa by jste si steak předsavovala, ale když si zkalkulujete dle našeho jídelního lístku na www. africanarestau­rant.cz např. braaivleis kuřecí s přílohou, uvedenou polévkou, předkrmem a 2dcl rozlévaného českého vína, tak překročíte cenu poukazu pouze o 32,– Kč. Proto doporučuji provést návštěvu naší restaurace na poukazy v lichém počtu s jedním placeným návštěvníkem, nebo vás rádi přivítáme i mimo akci Slevomatu.

Petra

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je to s kuřáckým a nekuřáckým prostorem. Můj manžel těžce snáší zakouřené prostředí. Na vašich stránkách jsem bohužel tuto informaci nemohla najít. Děkuji

Africana restaurant

V naší restauraci máme stavebně oddělené kuřácké a nekuřácké prostory. V přízemí v prostředí mořských originálních rekvizit (preparovaný mořský rak, kraby, korálová ryba, hvězdice atd.) se nachází nekuřácká část a v 1NP v suchozemském živočišném prostředí ( kůže z hadů, pštrosí vejce, africké masky atd.) je kuřácká část. Mimo to ve 2NP se nachází tzv. Líbijský salonek (suvenýry z Libie, vodní dýmky, které jsou i v naší nabídce, terárium se živým hadem), který je kuřácký nebo nekuřácký dle rezervace (viz. 3D prohlídka na www.africanarestaurant.cz)

Růža

S přáteli jsem už navštívila vaši restauraci a všechna jídla byla vynikající. Tímto bych chtěla vzdát hold kuchaři a zároveň se zeptat, kterou vaši pochutinu považujete za nejafričtější :-)
 Díky

Africana restaurant

Kuchařům Váš vzkaz určitě sdělíme. K vaší otázce je těžko definovat nejafričtější pokrm. Při sestavování jídelního lístku jsme se snažili seznámit své zákazníky s gurmánstvím celé Afriky od severu k jihu. Africká kuchyně je rozmanitá s velkým vlivem kolonizace jednotlivých států. Mnoho lidí se např. mylně domnívá, že kuskus je ryze africké jídlo. Tento těstovinový pokrm je původně z Říma a po celém Africkém kontinentu se rozšířil z Tuniska v dobách stavby Kartága po překročení Římanů Středozemního moře. S jistotou je ryze africké jídlo polévka Harira, jenž vznikla v Maroku a znají ji obyvatelé celé severní Afriky až do států Blízkého východu. Receptura dle počtu ingridiencí patří v naší nabidce mezi nejnáročnější po­krm.

Africana restaurant

Mimo nabídky připravené pro akci Slevomatu si v naší restauraci můžete ,,pošmáknout" např. na kuřecím, jehněčím braaivleis, braaivleis z hovězí roštěné atd. Celou nabídku braaivleis vč. cen můžete zhlédnout na www.africanarestaurant.cz. Mimo to musím konstatovat, že africký jazyk neexistuje. Na severu Afriky se hovoří arabsky s arabštinou odlišnou dle jednotlivých států s rozdílem asi jako mezi češtinou a slovenštinou. Ve střední a jižní Africe se hovoří mnoha zcela odlišnými jazyky. Nejrozšířenější jazyk střední Afriky je svahilský jazyk ve kterém se dobré poledne řekne ,,Mchana mwema".

Kee

Goeie middag je skutečně dobré odpoledne a je to rozšířené spíše na jihu Afriky..

Kee

Doplním, že vychází z jazyka nizozemských kolonizátorů.

honorka

Ano, africký jazyk nikoliv, ale afrikánština ano:))

Pepa

Přesně tak, je to oficiální jazyk JARu.

Ramon

Goeie middag!(pro Vas neafrikance dobre odpoledne!) Prosim o info ohledne Vasi nabidky marinovanych steaku braaivleis,pokud sem se setkal v provincii Eastern Cape a posleze v Kapskem meste s braaivleis byly tyhle speciality z ruznych druhu mas, u Vas bych si posmakl na jakem masicku???

Jura

Dobrý den, chtěl bych se zeptat z jaké zěmě a farmy maso pochází.

 Děkuji

Africana restaurant

Zaleží které exotické maso myslíte. Krokodýlí maso je dodáváno ze Zimbabwe, maso ze zebry a většiny druhů antilop pochází z Namibie, pštrosí maso od českého dodavatele. Importovaná masa jsou z farem které jsou trochu odlišné od klasických středoevropských chovů. Zvířata se volně pasou na rozsáhlých savanách. Doporučuji si přečíst na našich stránkám www.africanarestaurant.cz – odkaz exotická masa, kde se dočtete i o nutračních hodnotách těchto mas.

Jarda

Stejk ze zebry je bašta !!!
Zebra Alík však nesmí stát příliš dlouho u boudy a tam jen tak vrčet- to má pak tuhé maso !

Africana restaurant

Na hloupý komentář nelze reagovat. Veškeré exotické masa podávané v naší restauraci jsou od akreditovaného dodavatele s dokumentací. Při svých cestách po celém světě jsem ochutnal pro člověka ze středu Evropy mnoho specialit a jistě degustací poznám maso dle chuti, zabarvení i struktury. Pochybuji, že pisatel někdy konzumoval jakékoliv jídlo z exotického masa a asi ani ne z toho Alíka.

Gabča

Nic proti Vám tak proč na to reagujete? :-)

Petra

Nemám dotaz, pouze komentář – manžel mě v této restauraci po večeři požádal o ruku :)) Jídlo bylo luxusní, obsluha nás velice mile překvapila, zejména v servírování vína, mám ty nejlepší vzpomínky. Jen tak dál.

Africana restaurant

Děkujeme a doufáme, že i nadále budete častým hostem naší restaurace.

Maruška

Dobré ráno,
chci se zeptat na jednu věc, co si mám představit pod zebra steakem? Osobně mám problém s konzumací masa se zvířat, která jsou chráněná a ohrožená. Tak jestli mi to můžete osvětlit.
 děkuji

Africana restaurant

Maso ze zebry, tak i jiná masa z exotických zvířat podávané v naší restauraci patří mezi porážkové zvířata a nepatří mezi chráněné ani ohrožené. Jen málo druhů např. zebry, nebo antilopy je ve statutu chráněných a ohrožených.

Maruška

Děkuji za odpověď i přesto když si představím zebru tak nějak s tím mám problém stejně jako u klokana či velryby. I když takový hovězí steak si dám, je to asi i tím, že jsem průměrný evropan a ne afričan, tudíž si zebru jako jateční zvíře nedovedu představit. Ale voucher i přesto zakoupím a věnuji jako dárek rodičům k výročí, oni jsou v tomto směru méně konzervativní a rádi poznávají nové věci. :-)

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru