Burrata Pugliese, cozze al pomodoro, tagliatelle con guanciale… Co vypadá jako lekce italštiny, je v reálu příslib božské many.
Italská kuchyně okouzlí úplně každého, ať už se v jazyce vyzná či ne. Hlavní jsou pro ni totiž pouze mlsné jazýčky, které dokáže perfektně uspokojit. To ostatně sami zjistíte, až se vydáte na tříchodový oběd či večeři do příjemné Ristorante Pinseria da Enrico v Malešicích. Hned naproti oblíbeného Malešického parku vás čeká ochutnávka těch nejoblíbenějších pokrmů z Apulie.
Region Puglia (Apulie) je znám pro svou opravdu skvostnou kuchyni. Jednoduchost a čerstvost surovin je zde transformována do jedinečného kulinářského požitku, což poznáte už po prvním soustu. Předkrm může mít podobu oblíbené bruschetty, salátu s burratou a olivami Taggiasca nebo slávkami s rajčaty a domácím chlebem.
V roli hlavního chodu se představí různé druhy čerstvých těstovin. Opět v kombinaci s burratou, olivami, guanciale a dalšími surovinami, které jsou v jižní Itálii doma. Na závěr si pak vychutnáte tradiční dezerty, kterými je tiramisu nebo panna cotta. Mňam. Neváhejte si také objednat lahvinku kvalitního vína z vinného lístku, kterému dominují opět apulijská vína, nebo dobrou italskou kávu.